ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Από τα Σεπόλια στην κορυφή του κόσμου: Πρεμιέρα της ταινίας Rise για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Από τα Σεπόλια στην κορυφή του κόσμου: Πρεμιέρα της ταινίας Rise για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
H ταινία περιγράφει τα παιδικά χρόνια του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια Αττικής (AP Photo/Chris Pizzello)

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Rise» που αφηγείται την αληθινή ιστορία της οικογένειας Αντετοκούνμπο, η οποία ξεκίνησε από τη Νιγηρία, έφτασε στη χώρα μας και στη συνέχεια ορισμένα εξαιρετικά ταλαντούχα μέλη της βρέθηκαν στην κορυφή του αμερικανικού μπάσκετ. 

Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο Λος Άντζελες (24/6) ενώ θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 23 Ιουνίου στη streaming υπηρεσία Disney.

Η ταινία «Rise» (Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο), αναφέρεται στα παιδικά χρόνια των παιδιών της οικογένειας, και τελικά στο όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τους τρεις αδερφούς, το Γιάννη, το Θανάση και τον Κώστα, στο NBA.

Ειδικότερα, η ταινία αναφέρεται στη ζωή των παιδιών στα Σεπόλια μέχρι και την ημέρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε στο NBA, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος κόντρα στο Φοίνιξ.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο παρευρέθηκε στη λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας με την οικογένειά του, ενώ ο Έλληνας σταρ του NBA φόρεσε το ίδιο κοστούμι με τους γιους του.

Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο υποδύεται στο «Rise», ο Ούτσε Αγκάντα.

Η Γετίντε Μπαντάκι είναι η κινηματογραφική την Βέρα Αντετοκούνμπο, ο Ντάγιο Οκενίγι θα παίξει τον πατέρα του, Τσαρλς Αντετοκούνμπο, που έχει φύγει από τη ζωή.

Η παραγωγή ανήκει στον Μπέρνι Γκόλμαν, γνωστό από τη δουλειά του στην ταινία «300» και το σενάριο στον Αράς Αμέλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ