ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σάρον Στόουν: Αποκαλύπτει ότι έχασε 9 παιδιά σε αποβολές

Σάρον Στόουν: Αποκαλύπτει ότι έχασε 9 παιδιά σε αποβολές
AP Photo

Η Σάρον Στόουν αποκάλυψε ότι «έχασε εννέα παιδιά» λόγω αποβολών, λέγοντας ότι οι γυναίκες νιώθουν ότι η απώλεια ενός μωρού είναι «κάτι που πρέπει να θρηνήσουν μόνες και κρυφά», με ένα αίσθημα αποτυχίας.

Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός μοιράστηκε την οδυνηρή της εμπειρία κάτω από μια ανάρτηση στο Instagram του περιοδικού People, όπου η ερμηνεύτρια του «Dancing with the Stars» Peta Murgatroyd μίλησε για την απώλεια του μωρού της όσο ο σύζυγός της, Maks Chmerkovskiy, βρισκόταν στην Ουκρανία.

Η Στόουν, η οποία έχει υιοθετήσει τρία αγόρα, έγραψε: «Εμείς, ως γυναίκες δεν έχουμε ένα φόρουμ για να συζητήσουμε το βάθος αυτής της απώλειας. Έχασα εννέα παιδιά από αποβολή».

Η 64χρονη σταρ του «Βασικού Ενστίκτου» μίλησε για την έλλειψη φροντίδας προς τις σε γυναίκες που έχουν αποβάλει, λέγοντας ότι όποιος έχει υποστεί τέτοιου είδους απώλεια χρειάζεται «συμπόνια, ενσυναίσθηση και θεραπεία». «Δεν είναι μικρό πράγμα, σωματικά και συναισθηματικά, όμως είμαστε αναγκασμένες να νιώθουμε ότι είναι κάτι που πρέπει να υποστούμε μόνες και κρυφά με κάποιο αίσθημα αποτυχίας. Αντί να λαμβάνουμε την τόσο αναγκαία συμπόνια, ενσυναίσθηση και θεραπεία που τόσο χρειαζόμαστε. Η φροντίδα της υγείας των γυναικών, αφημένη στην αντρική ιδεολογία, έχει καταστεί χαλαρή στην καλύτερη περίπτωση, γεμάτη άγνοια και βίαια καταπιεστική».

https://www.instagram.com/p/CfERs7zu21X

Η Στόουν είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της στο EXTRATV το 2017 ότι μια γενετική πάθηση του αίματος την εμπόδισε να ολοκληρώσει κάποια εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με ένα άρθρο του 2021 που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, υπολογίζεται ότι 23 εκατομμύρια αποβολές συμβαίνουν παγκοσμίως κάθε χρόνο, με μία στις 10 γυναίκες να έχει υποστεί απώλεια εγκυμοσύνης στη διάρκεια της ζωής της.

Πέρυσι, σε μια συνέντευξη στο Woman's Hour του ραδιοφώνου του BBC, η Στόουν επαίνεσε την «παγκόσμια αδελφότητα», η οποία περιελάμβανε σταρ όπως η Κρίσι Τάιγκεν και η Βανέσα Κέρμπι, επειδή μίλησαν για «θέματα απώλειας και στενοχώριας, βιασμού και βαναυσότητας και όλα αυτά που συνέβησαν σε εμάς και στο σώμα μας». «Δεν κουβαλάμε. το νερό πια», είπε. «Δεν κουβαλάμε ντροπή που δεν μας ανήκει. Την αφήνουμε έξω».

Sharon Stone says she suffered nine miscarriages, Toyin Owoseje, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ