ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ουίλιαμ και Κέιτ: Αποκαλύφθηκε το πρώτο τους επίσημο πορτρέτο

Ουίλιαμ και Κέιτ: Αποκαλύφθηκε το πρώτο τους επίσημο πορτρέτο
Jamie Coreth, Fine Art Commission via CNNi

Το πρώτο επίσημο κοινό πορτρέτο του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ αποκαλύφθηκε στο κοινό στο Μουσείο Φιτζγουίλιαμ στο Κέμπριτζ της Αγγλίας.

Ο Δούκας και η Δούκισσα επισκέφθηκαν το Κέμπριτζ για να δουν την ελαιογραφία, 210 εκατοστών επί 110 εκατοστών, φιλοτεχνημένη από το Βρετανό καλλιτέχνη Τζέιμι Κόρεθ. Το πορτρέτο δείχνει το ζευγάρι να κοιτάζει κάπου στο βάθος, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ με σκούρο κοστούμι και μπλε γραβάτα και την Κέιτ να φορά το σμαραγδένιο πράσινο φόρεμα από τη φίρμα The Vampire's Wife που είχε φορέσει σε ένα ταξίδι στο Δουβλίνο το 2020. Το φόρεμα, σχεδιασμένο από τη σύζυγο του μουσικού Νικ κέιβ, Σούζι, χαρακτηρίστηκε από τη βρετανική Vogue ως μια σημαντική καμπή στο στιλ της Κέιτ.

Ο πίνακας παραγγέλθηκε το 2021 από το Cambridgeshire Royal Portrait Fund, σύμφωνα με το Μουσείο Φιτζγουίλιαμ. Ο Κόρεθ ενσωμάτωσε το ίδιο το Κέμπριτζ στο πορτρέτο, επιλέγοντας ένα εξαγωνικό αρχιτεκτονικό μοτίβο εμπνευσμένο από κτίρια σε όλη την πόλη, σημείωσε το μουσείο. Η περιοχή είναι η προέλευση των τίτλων του ζευγαριού, τους οποίους απένειμε η βασίλισσα Ελισάβετ Β' την ημέρα του γάμου τους το 2011.

Ο πίνακας θα εκτίθεται στο Φιτζγουίλιαμ για τρία χρόνια και στη συνέχεια θα παραχωρηθεί ως δάνειο στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων στο Λονδίνο το 2023 για να σηματοδοτήσει την επαναλειτουργία του ιδρύματος.

«Χαιρόμαστε που βλέπουμε αυτό το νέο πορτρέτο που αποκαλύφθηκε στο @FitzMuseum_UK στο Κέμπριτζ σήμερα!», έγραψαν σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό Twitter τους ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, η Κέιτ και ο Ουίλιαμ συναντήθηκαν με τον Κόρεθ, υποστηρικτές του έργου, και τη Σίμπιλ Μάρσαλ, σύζυγο του αείμνηστου σερ Μάικλ Μάρσαλ, ο οποίος είχε αρχικά προτείνει την ιδέα για το πορτρέτο, σύμφωνα με το Μουσείο Φιτζγουίλιαμ.

Ο Κόρεθ περιέγραψε την εμπειρία της δημιουργίας του πορτρέτου ως «το πιο εξαιρετικό προνόμιο της ζωής μου».

«Ήθελα να δείξω τις Βασιλικές Υψηλότητες τους με τρόπο που να φαίνονται χαλαροί και προσιτοί, καθώς και κομψοί και αξιοπρεπείς», είπε ο Κόρεθ. «Καθώς είναι το πρώτο πορτρέτο που τους απεικονίζει μαζί, ως Δούκα και Δούκισσα του Κέμπριτζ, ήθελα η εικόνα να προκαλεί μια αίσθηση ισορροπίας μεταξύ της δημόσιας και της ιδιωτικής τους ζωής. Το κομμάτι παραγγέλθηκε ως δώρο στους κατοίκους του Cambridgeshire και ελπίζω να το απολαύσουν όσο κι εγώ απόλαυσα τη δημιουργία του», είπε ο καλλιτέχνης.

The first official joint portrait of Prince William and Kate has been unveiled, Zoe Sottile, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ