ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ορλάντο Μπλουμ: «Στα 19 μου μού είπαν ότι δεν θα ξαναπερπατήσω»

Ορλάντο Μπλουμ: «Στα 19 μου μού είπαν ότι δεν θα ξαναπερπατήσω»
AP Photo

Ο Ορλάντο Μπλουμ αισθάνεται περήφανος για τον εαυτό του κάθε φορά που μπαίνει στο γυναστήριο και ολοκληρώνει ένα σετ από δύσκολες ασκήσεις.

Το θέμα για τον 45χρονο ηθοποιό δεν είναι να δείχνει στον κόσμο το καλογυμνασμένο του σώμα -που κι αυτό δεν είναι καθόλου άσχημο σαν ιδέα, βέβαια- αλλά το ίδιο το γεγονός ότι κατόρθωσε να είναι όρθιος και να μπορεί να γυμνάζεται.

Ο πρωταγωνιστής του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στα 19 του χρόνια είχε σπάσει την πλάτη του. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, οι γιατροί τού είχαν πει ότι «δεν θα περπατούσε ποτέ ξανά». Εκείνος όμως δεν πτοήθηκε και συνέχισε την προσπάθεια έως ότου σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Ο παρ' ολίγον θανατηφόρος τραυματισμός του Μπλουμ, που είχε ως συνέπεια ο ηθοποιός να υποστεί κατάγματα στη σπονδυλική στήλη, συνέβη όταν προσπάθησε να ανέβει σε μια ταράτσα πηδώντας πάνω σε ένα σωλήνα αποχέτευσης που υποχώρησε.

Ο Μπλουμ έπεσε από ύψος τριών ορόφων ορόφους και ο θεράπων ιατρός του τού είχε πει ότι «δεν ήταν σίγουρος για το πόσο σοβαρή ήταν η βλάβη που είχε υποστεί στη σπονδυλική του στήλη». Ο ηθοποιός πέρασε αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο πριν βγει και έχοντας στελέχη τιτανίου στη σπονδυλική του στήλη.

Μιλώντας για το περιστατικό χρόνια αργότερα, έχει πει: «Μέχρι τότε, δεν είχα μια υγιή εκτίμηση για τη ζωή και τον θάνατο. Έκανα πολύ σκοτεινές σκέψεις και είχα συνειδητοποιήσει ότι μπορεί και να μην ξαναπερπατούσα ποτέ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ