ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι Depeche Mode αποκάλυψαν την αιτία θανάτου του ιδρυτικού μέλους τους, Άντριου Φλέτσερ

Οι Depeche Mode αποκάλυψαν την αιτία θανάτου του ιδρυτικού μέλους τους, Άντριου Φλέτσερ
O Άντι Φλέτσερ έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαΐου σε ηλικία 60 ετών AP Photo

Την αιτία θανάτου του κιμπορντίστα και ιδρυτικού μέλους των Depeche Mode, Άντριου Φλέτσερ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαΐου σε ηλικία 60 ετών αποκάλυψε το βρετανικό συγκρότημα. 

Με μια δήλωση στα social media, το συγκρότημα ανακοίνωσε: «Πριν από μερικές εβδομάδες λάβαμε το πόρισμα από τους ιατροδικαστές, το οποίο η οικογένεια του Άντι μας ζήτησε να μοιραστούμε μαζί σας τώρα. Ο Άντι υπέστη αορτική ανατομή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στις 26 Μαΐου. Έτσι, παρόλο που ήταν πολύ, πολύ νωρίς, πέθασε από φυσικά αίτια και χωρίς παρατεταμένη ταλαιπωρία».

Τα μέλη ευχαρίστησαν τους θαυμαστές τους για τα συλλυπητήρια μηνύματά τους, λέγοντας: «Ήταν παράξενες, θλιβερές, αποπροσανατολιστικές αυτές οι λίγες εβδομάδες για εμάς εδώ. Αλλά έχουμε δει και νιώθουμε όλη την αγάπη και την υποστήριξή σας, και ξέρουμε ότι η οικογένεια του Άντι έχει επίσης δεχθεί».

Ο Άντι Φλέτσερ βοήθησε στη δημιουργία των Depeche Mode στις αρχές της δεκαετίας του '80, και με τους Martin Gore και David Gahan, και με πρώην μέλη τους Alan Wilder και Vince Clarke, θα γινόταν ένα από τα πιο εμβληματικά και επιδραστικά συγκροτήματα ηλεκτρονικής μουσικής στην ιστορία, πουλώντας περισσότερα από 100 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο.

Το LP «Violator», του 1990, θεωρείται από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, σύμφωνα με το vanyaland, και μέσα από δεκαετίες μουσικής οι Depeche Mode βοήθησαν να διαμορφωθεί αυτό που σήμερα θεωρείται σύγχρονο synth-pop, επηρεάζοντας αμέτρητα συγκροτήματα και καλλιτέχνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ