ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ: Θα λάβει το βραβείο Ντονόστια στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν

Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ: Θα λάβει το βραβείο Ντονόστια στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν
AP Photo

Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ θα λάβει το τιμητικό βραβείο Ντονόστια στο 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.

Μετά την τελετή απονομής θα προβληθεί η νέα ταινία του Καναδού σκηνοθέτη «Crimes of the Future», η οποία γυρίστηκε στην Ελλάδα.

Η τολμηρή ταινία επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνιστές τους Βίγκο Μόρτενσεν, Κρίστεν Στιούαρτ και Λέα Σεϊντού έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ο διάσημος Καναδός σκηνοθέτης έχει μέχρι στιγμής σκηνοθετήσει 20 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων έργων που θεωρούνται σήμερα κλασικά στο είδος τους, όπως sci-fi, τρόμου, ψυχολογικά δράματα και θρίλερ.

Το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν υποδέχθηκε προηγουμένως τον Κρόνενμπεργκ το 2004 για την προβολή του φιλμ «Crash» ως μέρος του αφιερώματος Incorrect@s, καθώς και το 2007 για την πρεμιέρα του «Eastern Promises».

Ο Κρόνενμπεργκ προστίθεται στη λίστα των σκηνοθετών που έχουν λάβει το βραβείο Ντονόστια, στην οποία συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι Φράνσις Φορντ Κόπολα, Γούντι Άλεν, Όλιβερ Στόουν, Ανιές Βαρντά και Χιροκάζου Κορίντα και Κώστας Γαβράς.

Ο Κρόνενμπεργκ έχει επίσης πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του φιλμ «Falling» σε σκηνοθεσία του Βίγκο Μόρτενσεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ