ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τομ Χανκς: Οι σκηνές του «Forrest Gump» που πίστευε ότι δεν θα προβάλλονταν ποτέ

Τομ Χανκς: Οι σκηνές του «Forrest Gump» που πίστευε ότι δεν θα προβάλλονταν ποτέ
AP Photo

Ο Τομ Χανκς αποκάλυψε ότι δεν πίστευε πως οι εμβληματικές σκηνές στη στάση του λεωφορείου στην ταινία «Forrest Gump» θα έφταναν στις κινηματογραφικές οθόνες.

Ο Χανκς έπαιξε τον ομώνυμο χαρακτήρα, έναν άντρα με παιδική αθωότητα και μια τάση για... παραπάτημα στην ιστορία, στην ταινία του 1994 σε σκηνοθεσία Μπομπ Ζεμέκις, ​​η οποία κέρδισε έξι βραβεία Όσκαρ.

«Θα σας πω, στο Forrest Gump όλες οι σκηνές που γυρίσαμε στον πάγκο του πάρκου στη Σαβάνα της Τζόρτζια, απλώς δημιουργούσαμε σκηνές για ένα πιθανό αφηγηματικό κομμάτι του», είπε ο Χανκς στο podcast του ReelBlend κατά τη διάρκεια συνέντευξης για τη νέα του ταινία «Elvis».

«Και είπα στον Μπομπ, "Θα ενδιαφέρεται κανείς για αυτόν τον τύπο που κάθεται σε ένα παγκάκι; Τι είναι αυτό;", είπε ο Χανκς. «Καταλήξαμε να γυρίσουμε 13 σελίδες διαλόγου σε μιάμιση μέρα», πρόσθεσε.

«Αλλά ο Μπομπ μου είπε, "Δεν ξέρω, είναι ναρκοπέδιο, Τομ, είναι ναρκοπέδιο. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα καταλάβουν οι άνθρωποι από αυτό." Και καταλήγει να είναι, ξέρετε, αυτό το πράγμα, αυτή η ταινία», είπε ο Χανκς.

Οι σκηνές έγιναν σημαντικό μέρος του «Forrest Gump», το οποίο κέρδισε 677 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο και αντιμετωπίζεται πλέον ως μια κλασική ταινία, γεμάτη με φράσεις όπως «Η μαμά μου πάντα έλεγε ότι η ζωή ήταν σαν ένα κουτί σοκολάτες». Στα χρόνια μετά το «Forrest Gump», ο Χανκς γνώρισε ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση, τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα, με ρόλους σε ταινίες όπως «Saving Private Ryan», «The Da Vinci Code» και «Charlie Wilson's War, " το οποίο παρήγαγε επίσης.

Τώρα ο Χανκς προωθεί το «Elvis» του σκηνοθέτη Μπαζ Λούρμαν, που βασίζεται στη ζωή του σούπερ σταρ του ροκ εν ρολ Έλβις Πρίσλεϊ και στο οποίο υποδύεται τον μάνατζερ του Πρίσλεϊ, συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ.

Tom Hanks admits doubts over 'Forrest Gump' bus bench scenes, Jack Guy, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ