ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

R Kelly: Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια για σεξουαλική κακοποίηση και trafficking

R Kelly: Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια για σεξουαλική κακοποίηση και trafficking
;Ένοχος για σωματεμπορία και εκβιασμό και για τις εννέα κατηγορίες που τον βάρυναν AP Photo

Ο 55χρονος τραγουδιστής της R&Β, R. Kelly, καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης την Τετάρτη 29 Ιουνίου για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, κοριτσιών και αγοριών, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι ένορκοι της Νέας Υόρκης έκριναν τον Kelly ένοχο για σωματεμπορία και εκβιασμό και για τις εννέα κατηγορίες που τον βάρυναν.

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ, Αν Ντόνελι, επέβαλε την ποινή, αφού άκουσε θύματα που περιέγραψαν πώς η εκμετάλλευση του Kelly επέδρασε δραματικά στη ζωή τους.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, η Ντόνελι μίλησε απευθείας στον Kelly, λέγοντας:

«Τα εγκλήματα αυτά ήταν προσεκτικά σχεδιασμένα και εκτελούνταν τακτικά επί σχεδόν 25 χρόνια. Τους διδάξατε ότι η αγάπη είναι υποδούλωση και βία».

Οι μαρτυρίες των θυμάτων

Κατά τη διάρκεια της δίκης, κάποια από τα θύματα είχαν περιγράψει πώς ο Kelly, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Robert Sylvester Kelly, τα υπέβαλε σε διεστραμμένα και σαδιστικά καπρίτσια, όταν ήταν ανήλικα.

Κάποιοι είπαν ότι απαιτούσε να υπακούουν αυστηρά σε κανόνες, όπως το να χρειάζονται την άδειά του για να φάνε ή να πάνε στην τουαλέτα, ή να γράφουν «απολογητικές επιστολές» που υποτίθεται ότι τον απαλλάσσουν από τα αδικήματα.

Ένα θύμα, που απευθύνθηκε στον Kelly, καθώς εκείνος κρατούσε τα χέρια του διπλωμένα και τα μάτια του χαμηλά, του είπε: «Με ανάγκασες να κάνω πράγματα που κατέστρεψαν το πνεύμα μου. Κυριολεκτικά ευχήθηκα να πεθάνω, εξαιτίας του πόσο άσχημα με έκανες να νιώσω. Το θυμάσαι αυτό;».

Ο Kelly δεν απευθύνθηκε στο δικαστήριο.

Η βαριά ποινή που του επιβλήθηκε είναι μόνο η αρχή. Εκτός από την ετυμηγορία για την ενοχή του και τις καταδίκες για οκτώ περιπτώσεις παραβίασης του νόμου περί σωματεμπορίας, πρόκειται επίσης να αντιμετωπίσει κατηγορίες για παιδική πορνογραφία και παρακώλυση της δικαιοσύνης στο Σικάγο, τη γενέτειρά του, σε μια άλλη δίκη που θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου.

Ο εισαγγελέας Breon Peace εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση: «Ο R. Kelly χρησιμοποίησε τη φήμη, την περιουσία και τους υποστηρικτές του για να εκμεταλλευτεί τους νέους, τους ευάλωτους και τους ανήμπορους να αντιδράσουν, για τη δική του σεξουαλική ικανοποίηση, ενώ την ίδια ώρα πολλοί έκαναν τα στραβά μάτια», είπε.

«Μέσα από τις πράξεις του, ο Kelly επέδειξε μια απόλυτη αδιαφορία για την καταστροφή που προκαλούσαν τα εγκλήματά του στα θύματά του και δεν έδειξε καμία μεταμέλεια για τη συμπεριφορά του», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ