ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άμπερ Χερντ - Τζόνι Ντεπ: Οι δικηγόροι εκείνης ζητούν επανάληψη της δίκης

Άμπερ Χερντ - Τζόνι Ντεπ: Οι δικηγόροι εκείνης ζητούν επανάληψη της δίκης
AP Photo

Οι δικηγόροι της Άμπερ Χερντ ζητούν από το δικαστήριο να απορρίψει εντελώς τη μήνυση του Τζόνι Ντεπ, ή να ορίσει επανάληψη της δίκης.

Όπως αναφέρει το CNNi, πατώντας πάνω σε μια σειρά από τεχνικά κυρίως ζητήματα, το νομικό επιτελείο της Χερντ διατείνεται ότι τα χρήματα που επιδικάστηκαν στην Χερντ ήταν υπερβολικά και δεν δικαιολογούνται από όσα παρουσιάστηκαν στη δίκη.

Κατηγορούν τον Ντεπ ότι βάσισε την υπόθεσή του σε αποσπασματικά και προκατειλημμένα επιχειρήματα και θεωρούν ότι εις βάρος τους έγινε μια καθοριστική παρατυπία: Το δικαστήριο δεν τους επέτρεψε να αναφερθούν καθόλου στην περίφημη δίκη του Ντεπ εναντίον της βρετανικής εφημερίδας The Sun για συκοφαντική δυσφήμιση το 2020.

Τότε ο Ντεπ είχε χάσει και το δικαστήριο είχε αποδεχθεί τις 12 από τις 14 κατηγορίες ενδοοικογενειακής βίας πάνω στις οποίες είχε βασιστεί το άρθρο της The Sun, το οποίο τον αποκαλούσε «κακοποιητικό σύζυγο».

Επιπλέον, οι δικηγόροι της Χερντ θέτουν θέμα σχετικά με την ταυτότητα ενός από τους ενόρκους: Ο ένορκος 15 φαίνεται ότι έχει γεννηθεί το 1970 και όχι το 1945 όπως είχε καταγραφεί. Θεωρούν ότι είτε ο ένορκος δεν ήταν αυτός που υποτίθεται ότι θα ήταν, ή ότι κατεγράφη με λάθος στοιχεία, επηρεάζοντας την επιλογή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ