ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ποιος είναι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ; Ένα νέο ντοκιμαντέρ επιχειρεί να δώσει απάντηση

Ποιος είναι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ; Ένα νέο ντοκιμαντέρ επιχειρεί να δώσει απάντηση
AP Photo

Νέα σειρά ντοκιμαντέρ ετοιμάζεται, με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων του Facebook, και θα είναι αφιερωμένh στη ζωή του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Η δημοφιλής πλατφόρμα που άλλαξε τον τρόπο της διαδικτυακής επικοινωνίας θα γιορτάσει προσεχώς τις δύο δεκαετίες δημιουργίας της, καθώς ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2004.

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια σειρά ντοκιμαντέρ, η οποία θα είναι αφιερωμένη στον δημιουργό του Facebook. Η σειρά θα αποτελείται από τρία επεισόδια και θα έχειως στόχο την απόλυτη καταγραφή των γεγονότων.

Σε αντίθεση με την οσκαρική ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ, «The Social Network», που έκανε πρεμιέρα το 2010, η σειρά του BBC δε θα έχει δραματοποιημένα γεγονότα. Tο τηλεοπτικό δίκτυο υπόσχεται πρόσβαση σε βασικούς συντελεστές, σε μαρτυρίες εκ των έσω, σε προσωπικά ημερολόγια και σε σπάνιο αδημοσίευτο υλικό.

Για την παραγωγή, το δίκτυο συνεργάζεται με την Mindhouse, η οποία πέρα από την παρουσίαση των γεγονότων που σχετίζονται με τη δημιουργία του Facebook, θα εξετάσει και τον αντίκτυπό του στην κοινωνία και στη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Για την ώρα παραμένει άγνωστη η ημερομηνία της πρεμιέρας, ωστόσο, η ονομασία της σειράς ντοκιμαντέρ θα έχει τίτλο «Zuckerberg».

Η ιστορία του Facebook ξεκίνησε όταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σχεδίασε την πλατφόρμα για να συνδέθει με τους μαθητές του Harvard. Μάλιστα ο δημιουργός πέρασε τότε από περιπέτειες μιας και οι πρώην φίλοι του, αδερφοί Winklevoss, τον έστειλαν στα δικαστήρια ισχυριζόμενοι ότι έκλεψε την ιδέα τους.

Το BBC πιθανότατα θα δώσει στο «φως» νέα στοιχεία προς κατανόησή των τηλεθεατών για όλα συνέβησαν την περίοδο της δημιουργίας του Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ