ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κέβιν Σπέισι: Καλείται να καταβάλει 31 εκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή του «House of Cards»

Κέβιν Σπέισι: Καλείται να καταβάλει 31 εκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή του «House of Cards»
Ο διάσημος ηθοποιός Κέβιν Σπέισι AP Photo

Ο Κέβιν Σπέισι καλείται να καταβάλει 31 εκατομμύρια δολάρια στους παραγωγούς της σειράς «House of Cards» του Netflix, από την οποία απολύθηκε μετά τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, που έγιναν πριν από 17 χρόνια.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Αντζελες διέταξε τον 63χρονο ηθοποιό να καταβάλει 29,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση και επιπλέον 1,5 εκατ. δολάρια για δικηγορικές αμοιβές και έξοδα, σύμφωνα με το περιοδικό «People».

Η εταιρεία MRC διέκοψε το συμβόλαιό της με τον Κέβιν Σπέισι το 2017, μετά από τις καταγγελίες εναντίον του ηθοποιού. Μάλιστα, η εταιρεία ξεκίνησε έρευνα μετά τους ισχυρισμούς που προέκυψαν, ότι ο Σπέισι είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε νεαρούς άντρες και τους είχε εκμεταλλευτεί, συμπεριλαμβανομένου ενός βοηθού παραγωγής της σειράς.

Στη συνέχεια, ο Σπέισι κλήθηκε να πληρώσει το στούντιο το 2020, για παραβίαση του συμβολαίου του. Τότε, η MRC ισχυρίστηκε ότι ο Σπέισι τους κόστισε εκατομμύρια δολάρια σε διαφυγόντα κέρδη, αφού η ανάρμοστη συμπεριφορά του, τους ανάγκασε να τον απομακρύνουν από τη σειρά και να μειώσουν την έκτη σεζόν του «House of Cards» κατά πέντε επεισόδια.

Η διαιτητική απόφαση κερδίθηκε από την MCR το 2020 και ήρθε στο φως τον Νοέμβριο του 2021, όταν η MRC κατέθεσε αίτηση στο αστικό δικαστήριο για την επιβεβαίωση της απόφασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ