ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η ζωή της Ολίβια Νιούτον Τζον έγινε κόμικ - Τα έσοδα θα διατεθούν στην έρευνα για τον καρκίνο

Η ζωή της Ολίβια Νιούτον Τζον έγινε κόμικ - Τα έσοδα θα διατεθούν στην έρευνα για τον καρκίνο

Η ζωή της εκλιπούσας Ολίβια Νιούτον-Τζον, γνωστής για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ταινία μιούζικαλ «Grease», τιμάται με ένα νέο κόμικ από τον εκδοτικό οίκο TidalWave Comics.

Το βιογραφικό κόμικ 34 σελίδων θα κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου με εικονογράφηση των Αλεσάντρο Μιράκολο και Πάμπλο Μαρτινένα, σενάριο της Σάντρα Ράκντεσελ και επίλογο του Μάικλ Φριζέλ. Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή και έντυπη μορφή.

Στις 26 Σεπτεμβρίου η Αγγλο-Αυστραλή ηθοποιός και τραγουδίστρια, εάν ζούσε, θα γιόρταζε τα 74α γενέθλιά της.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του κόμικ θα διατεθούν στο Ίδρυμα που φέρει το όνομά της (Olivia Newton-John Foundation Fund) για την έρευνα κατά του καρκίνου.

Η Ολίβια Νιούτον-Τζον γεννήθηκε στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας το 1948 και μετακόμισε, όταν ήταν έξι ετών, με την οικογένειά της στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Κέρδισε τέσσερα βραβεία Grammy και πολλά Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία.

Πρωταγωνίστησε ως Σάντι τη δεκαετία του 1970 στην ταινία-μιούζικαλ «Grease». Ως τραγουδίστρια είχε πολλές επιτυχίες, όπως το «Physical» και το «Twist of Fate».

Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 1992, υποβλήθηκε σε μαστεκτομή, αλλά ακολούθησαν δύο υποτροπές το 2013 και το 2017 με μεταστάσεις. Εργάστηκε ακούραστα για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τον κακρίνο του μαστού και το Ίδρυμα ήταν πρωτοπόρο σε τρόπους καταπολέμησης της νόσου και των συχνά επώδυνων συμπτωμάτων της.

«Η συγγραφή του κόμικ για την Ολίβια Νιούτον-Τζον ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα. Μεγάλωσα έχοντας την Ολίβια ως είδωλο και εξακολουθώ να την έχω ως ενήλικη. Είναι η επιτομή της χάρης, της καλοσύνης και της αγάπης. Η έρευνα για την ιστορίας τη ζωής της για αυτό το κόμικ δεν ήταν δουλειά, ήταν χαρά! Και το να έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις μία ιστορία και εικόνες για να εκφράσεις όσα αντιπροσωπεύει για τον κόσμο ήταν τιμή», ανέφερε η συγγραφέας Σάντρα Ράκντεσελ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ