ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τι αναζητούν οι παραγωγοί του Τζέιμς Μποντ στον επόμενο ηθοποιό που θα τον ερμηνεύσει;

Τι αναζητούν οι παραγωγοί του Τζέιμς Μποντ στον επόμενο ηθοποιό που θα τον ερμηνεύσει;
imdb

Ποιος θα είναι ο ηθοποιός που θα αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Κρεγκ ως ο επόμενος Τζέιμς Μποντ; Οι εικασίες και οι φήμες δίνουν και παίρνουν, όμως, στην πραγματικότητα εκείνοι που θα αποφασίσουν είναι οι παραγωγοί των ταινιών.

Οι παραγωγοί της σειράς, Μπάρμπαρα Μπρόκολι και Μάικλ Γουίλσον, έδωσαν μια μικρή γεύση για το τι ακριβώς ψάχνουν.

Μιλώντας στο Variety οι Μπρόκολι και Γουίλσον ξεκαθάρισαν ότι αναζητούν έναν ηθοποιό που θα είναι πρόθυμος να δεσμευτεί στο ρόλο για 10-12 χρόνια. Ο Κρεγκ έπαιξε τον Μποντ σε πέντε ταινίες σε μια διάρκεια 15 χρόνων.

«Το θέμα είναι ότι είμαστε μερικά χρόνια μακριά από το κάστινγκ», είπε η Μπρόκολι. «Και όταν κάνουμε καστ τον νέο Μποντ, θα πρέπει να είναι μια δέσμευση 10, 12 ετών. Άρα μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί πολύ προσεκτικά εάν θέλει πραγματικά αυτό το πράγμα. Δεν θέλουν όλοι να το κάνουν αυτό. Ήταν αρκετά δύσκολο να βάλουμε τον Ντάνιελ Κρεγκ να το κάνει». Ο Γουίλσον πρόσθεσε: «Και ήταν στα 30 του τότε!»

Τι ακριβώς αναζητούν όμως η Μπρόκολι και ο Γουίλσον στον ιδανικό υποψήφιο για το ρόλο του Μποντ;

Στην ιδανική περίπτωση, θα είναι κάποιος που θα μπορέσει να επαναπροσδιορίσει το χαρακτήρα, αλλά θα καταλαβαίνει επίσης τις ιδιαιτερότητες της δέσμευσης του ρόλου.

«Γι’ αυτό, όταν ο κόσμος λέει ποιον θα πάρετε τελικά δεν είναι μόνο η επιλογή ενός ηθοποιού για μια ταινία. Πρόκειται για μια επανεφεύρεση και “πού το πάμε;” Τι θέλουμε να κάνουμε με τον χαρακτήρα; Και μετά, μόλις το καταλάβουμε, ποιος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη συγκεκριμένη επανεφεύρεση;», συνέχισε η Μπρόκολι.

Στη συνέχεια, η ίδια μίλησε για τον Κρεγκ: «Με τον Κρεγκ, όταν συζητούσαμε σε αυτό ακριβώς το τραπέζι για το αν θα το έκανε, είπε, “λοιπόν, θα το κάνω. Θέλω πολύ να γίνω μέρος του”. Και μετάνιωσε για την απόφασή του».

«Αλλά είναι μια μεγάλη δέσμευση. Δεν θα δεσμευτεί μόνο για μερικούς μήνες γυρισμάτων». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιβόητο απόφθεγμα του Πιρς Μπρόσναν για τον Μποντ. «Περισσότεροι άνθρωποι έχουν περπατήσει στο φεγγάρι παρά έχουν παίξει τον Τζέιμς Μποντ».

Η Μπρόκολι και ο Γουίλσον παραδέχονται ότι είναι νωρίς ακόμη για να ξέρουν πώς θα είναι οι επόμενες ταινίες του Bond.

«Είναι μια εξέλιξη. Ο Μποντ εξελίσσεται όπως εξελίσσονται οι άντρες. Δεν ξέρω ποιος εξελίσσεται με ταχύτερους ρυθμούς», είπε η Μπρόκολι. Πρόσθεσε επίσης ότι ο χρόνος του Κρεγκ ως Μποντ «άνοιξε συναισθηματικά τον Μποντ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν η πρώτη φορά που συνδεθήκαμε πραγματικά μαζί του συναισθηματικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ