ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζέφρι Ντάμερ: Πωλούνται για 150.000 δολάρια τα γυαλιά του «Κανίβαλου του Μιλγουόκι»

Τζέφρι Ντάμερ: Πωλούνται για 150.000 δολάρια τα γυαλιά του «Κανίβαλου του Μιλγουόκι»
ΑP Photo

Ο «Κανίβαλος του Μιλγουόκι», Τζέφρι Ντάμερ, έγινε σειρά από την πλατφόρμα του Netflix με τίτλο «Monster: The Jeffrey Dahmer Story» και η δημοσιότητα που πήρε η υπόθεσή του φαίνεται ότι δίνει την ευκαιρία σε κάποιους να εκμεταλλευτούν το γεγονός.

Ο Ντάμερ έμεινε στην ιστορία για τις 17 δολοφονίες νεαρών ανδρών που διέπραξε, μεταξύ 1978 και 1991, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο το έκανε.

Κατηγορήθηκε για πράξεις σεξουαλικής βίας, νεκροφιλίας και κανιβαλισμού, με συνέπεια να γίνει ένας από τους πιο γνωστούς serial killers στην ιστορία.

Το παρουσιαστικό του δολοφόνου ήταν πολύ συγκεκριμένο, με χαρακτηριστικότερο αξεσουάρ τα γυαλιά που φορούσε.

Ο διαχειριστής ιστοσελίδας με συλλεκτικά αντικείμενα, έχει στην κατοχή του τα συγκεκριμένα γυαλιά και τώρα που το όνομα του Ντάμερ έχει πάρει τεράστια αναγνωρισιμότητα, είναι έτοιμος να τα πουλήσει.

Ο πωλητής ζητά 150.000 δολάρια, ενώ στην ιστοσελίδα της επιχείρησης υπάρχουν κι άλλα προσωπικά αντικείμενα του Ντάμερ, όπως μερικά σκίτσα, η φορολογική του δήλωση και κάποιες επιστολές, που πωλούνται όμως σε αρκετά χαμηλότερη τιμή από τα γυαλιά.

Σύμφωνα με το TMZ πρόκειται για τα γυαλιά που φορούσε στη φυλακή, όπου πέρασε τα τελευταία του χρόνια πριν ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από συγκρατούμενό του.

Ο Ντάμερ καταδικάστηκε για 17 δολοφονίες νεαρών αντρών, παιδική σεξουαλική κακοποίηση, κανιβαλισμό και πολλές ακόμα κατηγορίες, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν 83 φωτογραφίες πτωμάτων σε διάφορα στάδια αποσύνθεσης. Όσο βρισκόταν στη φυλακή, ο Ντάμερ είχε βαφτιστεί ξανά και δήλωνε μετανιωμένος για τα εγκλήματά του.

Μετά τη μίνι σειρά και το μεγάλο ενδιαφέρον που συγκέντρωσε η ιστορία του Ντάμερ, το Netflix στις 7 Οκτωβρίου παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Συζήτηση με έναν Δολοφόνο: Τζέφρι Ντάμερ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ