ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Μαλάλα Γιουσαφζάι, πίσω από την πρόταση του Πακιστάν για τα Όσκαρ

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Μαλάλα Γιουσαφζάι, πίσω από την πρόταση του Πακιστάν για τα Όσκαρ
ΑP Photo

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Μαλάλα Γιουσαφζάι, έχει ιδρύσει την εταιρεία τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, «Extracurricular».

Ένα από τα πρώτα δείγματα δουλειάς είναι η ταινία «Joyland» στην οποία συμμετείχε ως εκτελεστική παραγωγός και η οποία είναι η επίσημη πρόταση του Πακιστάν στα φετινά Όσκαρ.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες όπου έτυχε μεγάλης εκτίμησης από το κοινό και χειροκροτήματα από την κριτική επιτροπή κερδίζοντας τον Queer Χρυσό Φοίνικα και το βραβείο της Επιτροπής. Στη συνέχεια συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο ενώ αυτή τη στιγμή διαγωνίζεται στο BFI του Λονδίνου και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπουσάν.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σαΐμ Σαντίκ η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας αυστηρά παραδοσιακής οικογένειας που ανυπομονεί τη γέννηση ενός ακόμη αγοριού. Ωστόσο ο νεότερος γιος δεν είναι αυτό ακριβώς που περίμεναν.

«Το «Joyland» μάς καλεί να ανοίξουμε τα μάτια στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους - να δούμε τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους μας όπως είναι, χωρίς να χρωματίζονται από τις δικές μας προσδοκίες ή την κοινωνική προκατάληψη», δήλωσε η Μαλάλα.

Η ταινία πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Πακιστάν στις 18 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ