ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η επιστροφή του Γουίλ Σμιθ: Το πρώτο trailer της ταινίας «Emancipation»

Η επιστροφή του Γουίλ Σμιθ: Το πρώτο trailer της ταινίας «Emancipation»

Μετά το περιβόητο χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στα Όσκαρ και το σάλο που προκλήθηκε, η Apple είχε αποφασίσει να μην κυκλοφορήσει φέτος -όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο- την ταινία του Αντουάν Φουκουά «Emancipation», με πρωταγωνιστή τον Σμιθ.

Η πλατφόρμα μετέφερε την κυκλοφορία της ταινίας για «κάποια στιγμή μέσα στο 2023», προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο ώστε να ξεχαστούν όσα συνέβησαν και καθώς στόχος της, εξαρχής, ήταν να προωθήσει την ταινία για όσα περισσότερα βραβεία μπορεί.

Η απόφαση όμως αναθεωρήθηκε και η Apple αποφάσισε να βγάλει τελικά φέτος την ταινία, καθώς όπως όλα δείχνουν η βραχύβια μνήμη του Χόλιγουντ λειτούργησε αποτελεσματικά.

Έτσι, μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας.

Η ταινία, της οποίας το σενάριο υπογράφει ο Μπιλ Κολάγκε, διηγείται την ιστορία του Πίτερ Γκόρντον, ενός σκλάβου που δραπέτευσε από τον Νότο, εν μέσω του Αμερικανικού Εμφυλίου, και βρέθηκε στο Βορρά όπου και εντάχθηκε στο στρατό.

Ο Γκόρντον έγινε διάσημος όταν φωτογραφίες του που έδειχναν την βαθιά σημαδεμένη από το μαστίγιο πλάτη του κυκλοφόρησαν στην Αμερική, αποδεικνύοντας έτσι την βάναυση συμπεριφορά των Νοτιών προς τους σκλάβους και κάνοντας πολλούς ελεύθερους μαύρους να καταταγούν στο στρατό του Βορρά και να πολεμήσουν εναντίον του Νότου.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 2 Δεκεμβρίου και στο Apple TV+ στις 9 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ