ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Τζάρεντ Λέτο θα είναι ο Καρλ Λάγκερφελντ - Σε βιογραφική ταινία για το μεγάλο σχεδιαστή

Ο Τζάρεντ Λέτο θα είναι ο Καρλ Λάγκερφελντ - Σε βιογραφική ταινία για το μεγάλο σχεδιαστή
ΑP Photo/ΑP Photo

Στη μεγάλη λίστα με βιογραφικές ταινίες που ετοιμάζονται στο Χόλιγουντ, έρχεται να προστεθεί και μια ταινία για την ζωή του σχεδιαστή μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, με πρωταγωνιστή τον Τζάρεντ Λέτο.

Σύμφωνα με το Deadline ο Λέτο πέρα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα αναλάβει και την παραγωγή της ταινίας μαζί με την Έμμα Λούντμπρουκ και το Ίδρυμα που διαχειρίζεται τα δικαιώματα και την περιουσία του Λάγκερφελντ. Μαζί τους την παραγωγή θα αναλάβουν και τρεις από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Λάγκερφελντ, οι Πιέρ Πάολο Ρίγκι, Καρολίν Λεμπάρ και Σεμπαστιάν Ζοντού.

Ο Λέτο είχε γνωριστεί με τον Λάγκερφελντ λίγο καιρό πριν πεθάνει.

«Ο Καρλ ήταν πάντα πηγή έμπνευσης για μένα. Ήταν πολυμαθής, ένας καλλιτέχνης, ένας καινοτόμος, ένας ηγέτης και, το πιο σημαντικό, ένας ευγενικός άνθρωπος. Όταν ήρθα σε επαφή με την ομάδα του Καρλ Λάγκερφελντ, μοιραστήκαμε αμέσως ένα δημιουργικό όραμα να κάνουμε μια ωδή στον Καρλ, υπερβαίνοντας παράλληλα τα καλλιτεχνικά όρια του τι μπορεί να είναι μια βιογραφική ταινία».

«Είμαι τόσο ευγνώμων στους Κάρο, Πιέρ και Σεμπ που μας επέτρεψαν να πάμε όλοι μαζί σε αυτό το ταξίδι», συμπλήρωσε ο Λέτο σε δήλωση για την ταινία.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ ήταν ένας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές μόδας του 20ου αιώνα και πέθανε το Φεβρουάριο του 2019. Η επικεφαλής της Vogue, Άννα Γουίντορ, ανακοίνωσε ότι το θέμα της έκθεσης του Met Gala Costume Institute του επόμενου έτους θα είναι το Karl Lagerfeld: A Line Of Beauty, αφιερωμένο στην καριέρα έξι δεκαετιών του σχεδιαστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ