ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» γίνονται τηλεοπτική σειρά - Φυσικά από τον Μάρτιν Σκορσέζε

Οι «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» γίνονται τηλεοπτική σειρά - Φυσικά από τον Μάρτιν Σκορσέζε
Η κινηματογραφική εκδοχή είχε φέρει στον Σκορσέζε 10 υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ imdb

Ο Μάρτιν Σκορσέζε δεν παραμένει απλώς ενεργός, αλλά δουλεύει περισσότερο από ποτέ. Ταινίες και τηλεοπτικές σειρές με την υπογραφή του διαδέχονται η μία την άλλη κι έτσι, μετά το «The Devil in the White City», που επί του παρόντος έχει παγώσει μετά την αποχώρηση του Κιάνου Ριβς, θα καταπιαστεί με κάτι παλιό και γνώριμο για τον ίδιο.

Σύμφωνα με το Deadline o Σκορσέζε σε συνεργασία με τη Miramax Television ετοιμάζονται να μεταφέρουν στην τηλεόραση το βιβλίο του Χέρμπερντ Άσμπερι «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης» για όποια streaming πλατφόρμα θελήσει να αγοράσει το πρότζεκτ.

O Σκορσέζε είχε μεταφέρει και πάλι το 2002 το βιβλίο του Άσμπερι, στη μεγάλη οθόνη τότε, σε μια επική ταινία 167 λεπτών, με πρωταγωνιστές τους Ντάνιελ Ντέι Λιούις και Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, κερδίζοντας 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Το Deadline αναφέρει στο άρθρο του ότι ο Σκορσέζε όχι μόνο θα αναλάβει την παραγωγή της σειράς αλλά θα σκηνοθετήσει και τα δυο πρώτα της επεισόδια σε σενάριο του Μπρετ Λέοναρντ.

Το βιβλίο του Άσμπερι που γράφτηκε το 1927 και η ταινία του Σκορσέζε του 2002, περιγράφουν λεπτομερώς το δίκτυο των αντίπαλων συμμοριών που κυριαρχούσαν στη Νέα Υόρκη στα μέσα έως τα τέλη του 19ου αιώνα, γενιές πριν κυριαρχήσει η Ιταλοαμερικανική Μαφία στην περιοχή κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης του 1920.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ