ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Corsage»: Μια ταινία για την Αυτοκράτειρα Σίσυ επικράτησε στο Φεστιβάλ του Λονδίνου

«Corsage»: Μια ταινία για την Αυτοκράτειρα Σίσυ επικράτησε στο Φεστιβάλ του Λονδίνου

Η ιστορία της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, της γνωστής σε όλους ως Σίσυ, κέρδισε για ακόμη μία φορά την καρδιά των θεατών και το βραβείο Kαλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Το «Corsage», σε σκηνοθεσία της Μαρί Κρόιτζερ, «παρακολουθεί» την Ελισάβετ, την οποία υποδύεται η Βίκι Κριπς, λίγο πριν κλείσει τα 40 της χρόνια το 1877.

Μια πανέμορφη γυναίκα που ασφυκτιά στις συμβάσεις της βασιλικής αυλής των Αψβούργων και καταφεύγει σε απελπισμένες επαναστατικές κινήσεις.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ με πρόεδρο την παραγωγό Τάνια Σεγκάτσιαν, η ταινία είναι «αριστοτεχνικά φτιαγμένη» με μία «καθηλωτική και πρωτότυπη ερμηνεία της ζωής της Αυστριακής αυτοκράτειρας Ελισάβετ».

Και προσθέτει: «Η κριτική επιτροπή γοητεύτηκε από την εξαίσια ερμηνεία της Κριπς, η οποία υποδύεται μια γυναίκα παγιδευμένη στην εικόνα της με τη λαχτάρα για απελευθέρωση».

Η Μαρί Κρόιτζερ αφιέρωσε το βραβείο σε όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν για την ταινία. «Το ωραίο με τη δουλειά μου είναι να συνεργάζομαι με τόσους πολλούς σπουδαίους δημιουργούς και καλλιτέχνες και να δημιουργούμε μαζί μέρα με τη μέρα χωρίς να ξέρουμε πώς θα βγει», δήλωσε η Αυστριακή σκηνοθέτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ