ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Wildlife Photographer of the Year: Ο θαυμαστός κόσμος μας μέσα από το φωτογραφικό φακό

Wildlife Photographer of the Year: Ο θαυμαστός κόσμος μας μέσα από το φωτογραφικό φακό
Karine Aigner/Wildlife Photographer of the Year

Μια «μπάλα» από μέλισσες, το στόμα μια φάλαινας, ένα φίδι να αρπάζει μια νυχτερίδα είναι κάποιες από τις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν στο φετινό διαγωνισμό Wildlife Photographer που διοργανώνει ετησίως το Natural History Museum του Λονδίνου.

Η Αμερικανή φωτογράφος Karine Aigner ανακοινώθηκε ως Wildlife Phtographer of the Year 2022 για τη φωτογραφία μιας «μπάλας» από μέλισσες που στριφογυρίζει πάνω στην καυτή άμμο σε ένα ράντσο στο Τέξας· είναι η πέμπτη γυναίκα στην 58χρονη ιστορία του διαγωνισμού που πήρε το Μεγάλο Βραβείο.

Η φωτογραφία υπογραμμίζει τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι μέλισσες σχετικά με την απώλεια οικοσυστήματος, τα παρασιτοκτόνα και την κλιματική αλλαγή καθώς και τις γεωργικές πρακτικές που διαταράσσουν τις περιοχές όπου δημιουργούν τις φωλιές τους.

Παράλληλα, Young Wildlife Phtographer of the Year 2022 ανακοινώθηκε ο 16χρονος Katanyou Wuttichaitanakorn από την Ταϊλάνδη για τη φωτογραφία στόματος φάλαινας που τράβηξε.

Τους δύο νικητές των Μεγάλων Βραβείων επέλεξε ένα διεθνές πάνελ ειδικών από τους νικητές στις 19 κατηγορίες του διαγωνισμού και ανάμεσα από 38.575 φωτογραφίες που υπέβαλαν φωτογράφοι από 93 χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ