ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι BTS πάνε στο στρατό - Αποφασίστηκε να μην εξαιρεθούν της υποχρεωτικής θητείας

Οι BTS πάνε στο στρατό - Αποφασίστηκε να μην εξαιρεθούν της υποχρεωτικής θητείας
ΑP Photo

Τα επτά μέλη των BTS, που είναι ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα στον κόσμο, θα υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία τους στην πατρίδα τους, τη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε η εταιρεία που τους εκπροσωπεί, Big Hit Music, τερματίζοντας μια πολυετή συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για το αν θα πρέπει να πάρουν εξαίρεση.

Ενώ πολλοί θαυμαστές των superstar της K-pop ήλπιζαν ότι τα μέλη του συγκροτήματος θα είχαν ιδιαίτερη αντιμετώπιση, λόγω της συνεισφοράς τους στην οικονομία της Νότιας Κορέας και το διεθνές κύρος της, οι καλλιτέχνες θα υπηρετήσουν σχεδόν δύο χρόνια στον στρατό.

Ο Jin το μεγαλύτερης ηλικίας μέλος του γκρουπ, θα είναι ο πρώτος που θα αντικαταστήσει τα κοστούμια της σκηνής με στρατιωτική στολή, λίγο μετά τα 30ά γενέθλιά του, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ανέφεραν τα ΜΜΕ της Νότιας Κορέας.

Τα άλλα έξι μέλη, γεννημένα μεταξύ 1993 και 1997, θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του, με το συγκρότημα να αναμένεται να επανασυνδεθεί το 2025, σύμφωνα με τη Big Hit Music που ανήκει στο πρακτορείο Hybe.

Οι επτά καλλιτέχνες «προχωρούν με σχέδια για να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία», ανέφερε η εταιρεία προσθέτοντας ότι «καθώς κάθε μέλος ξεκινά σόλο προσπάθειες, είναι η τέλεια στιγμή και είναι τιμή για τους BTS να υπηρετήσουν».

Υποχρεωτική θητεία

Όλοι οι Νοτιοκορεάτες άνδρες κάτω των 30 ετών πρέπει να υπηρετήσουν στο στρατό για 18 έως 21 μήνες, καθήκον που αποσκοπεί στη διατήρηση της ικανότητας της χώρας να αμύνεται έναντι πιθανής επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα, με την οποία βρίσκεται τεχνικά ακόμη σε πόλεμο.

Ορισμένοι διακεκριμένοι Νοτιοκορεάτες έχουν λάβει εξαιρέσεις ή τους έχει επιτραπεί να εκτελούν εναλλακτική δημόσια υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων νικητών μεταλλίων Ολυμπιακών και Ασιατικών Αγώνων και βραβευμένων καλλιτεχνών της κλασικής μουσικής και χορευτών.

Nοτιοκορεάτες βουλευτές είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους σε ενδεχόμενη εξαίρεση των BTS, παρά τις ανησυχίες ότι θα προκαλούσε κατηγορίες για ευνοιοκρατία, ιδίως μεταξύ άλλων νεαρών ανδρών που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να υπηρετήσουν στον στρατό.

Το συγκρότημα εμφανίστηκε σε συναυλία στη Μπουσάν, στο Asiad Stadium, το περασμένο Σάββατο για να στηρίξει την εκστρατεία της πόλης με στόχο τη φιλοξενία της World Expo του 2030.

Κλείνοντας τη συναυλία ο Jimin αναφέρθηκε στα συναισθήματά του που άλλαξαν τα τελευταία χρόνια. «Πραγματικά δεν ήθελα να μεγαλώσω», παραδέχτηκε, «αλλά τώρα είμαι περίεργος για το πώς θα είμαστε σε 10 χρόνια». «Δεν φοβάμαι καθόλου. Νομίζω ότι θα είμαι τόσο χαρούμενος στο μέλλον… Πιστεύω ότι αυτό που έχουμε κάνει μέχρι τώρα είναι απλώς μια δοκιμή», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ