ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάθιου Πέρι: Ο «Τσάντλερ» διηγείται πώς τον κατέστρεψαν αλκοόλ και ναρκωτικά

Μάθιου Πέρι: Ο «Τσάντλερ» διηγείται πώς τον κατέστρεψαν αλκοόλ και ναρκωτικά
ΑP Photo

Ο Μάθιου Πέρι, ο οποιος έγινε ευρύτερα γνωστός με το ρόλο του Τσάντλερ στη δημοφιλή κωμική σειρά «Φιλαράκια», εξομολογήθηκε πώς έφτασε πολύ κοντά στο θάνατο εξαιτίας της εξάρτησής του από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Με αφορμή το βιβλίο του, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές Νοεμβρίου, ο 53χρονος ηθοποιός μίλησε για τις περιπέτειές του στο σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών και του αλκοολισμού.

«Ήθελα να μιλήσω όταν πλέον θα ένιωθα σίγουρος για τον εαυτό μου. Έπρεπε να περιμένω μέχρι να είμαι εντελώς απεξαρτημένος και μακριά από την "ασθένεια" του αλκοολισμού, για να τα γράψω όλα. Με ενδιέφερε τα δικά μου βιώματα να βοηθήσουν κι άλλους ανθρώπους», είπε στο περιοδικό People.

Ο Πέρι αποκάλυψε ότι πριν από μερικά χρόνια, σε ηλικία 49 ετών, παραλίγο να πεθάνει από υπερβολική χρήση οπιοειδών. Όπως εξήγησε, πέρασε δύο εβδομάδες σε κώμα και πέντε μήνες στο νοσοκομείο, ενώ χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει σάκο κολοστομίας για εννέα μήνες.

«Με είχαν σε μηχάνημα ECMO (υποκαθιστά την καρδιακή και την αναπνευστική λειτουργία). Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μου ότι είχα 2% πιθανότητες να ζήσω», είπε ο ηθοποιός.

Όταν ο Πέρι συμμετείχε στα «Φιλαράκια» ήταν 24 ετών και ο εθισμός του στο αλκοόλ είχε μόλις αρχίσει: «Μπορούσα να το χειριστώ, κατά κάποιο τρόπο. Ωστόσο, όταν έφτασα στα 34 μου, είχα πραγματικά μπλέξει σε πολλά προβλήματα. Υπήρχαν χρόνια που ήμουν νηφάλιος, όπως η 9η σεζόν. Και μαντέψτε σε ποια σεζόν πήρα υποψηφιότητα για καλύτερος ηθοποιός. Έλεγα: "Αυτό πρέπει να μου πει κάτι"».

Ο ηθοποιός προσπαθούσε να κρύβει την κατάστασή του, ωστόσο εικόνες που τον έδειχναν καταβεβλημένο εμφανίζονταν συχνά στα ΜΜΕ. Όπως επεσήμανε, έπαιρνε 55 χάπια την ημέρα: «Δεν ήξερα πώς να σταματήσω. Αν ερχόταν η αστυνομία στο σπίτι μου και έλεγε, "Αν πιεις απόψε, θα σε πάμε φυλακή", θα άρχιζα να μαζεύω τα πράγματά μου. Δεν μπορούσα να σταματήσω, γιατί η ασθένεια και ο εθισμός είναι προοδευτική. Έτσι, όσο μεγαλώνεις, γίνεται όλο και χειρότερο».

Οι φίλοι και συμπρωταγωνιστές του από τα «Φιλαράκια», όπως λέει, έδειξαν κατανόηση και υπομονή με το σκοτεινό του ταξίδι.

Ο Πέρι εξομολογήθηκε ότι έχει πάει 15 φορές σε κέντρο αποτοξίνωσης και πλέον γνωρίζει πώς να παραμείνει νηφάλιος. Πρόσθεσε ότι έχει κάνει 14 χειρουργικές επεμβάσεις στο στομάχι του μέχρι στιγμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ