ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Η κατάθλιψη και το αλκοόλ μετά τη διάλυση των Beatles

Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Η κατάθλιψη και το αλκοόλ μετά τη διάλυση των Beatles
YouTube

H διάλυση μιας μπάντας είναι θλιβερή, ειδικά για τα ίδια τα μέλη της.

Σε κατάθλιψη έπεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ μετά την διάλυση των Μπιτλς, το 1970, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να πίνει πολύ και βρέθηκε ένα βήμα πριν εγκαταλείψει τελείως την μουσική, όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης παραδέχθηκε σε εμφάνιση του στην εκπομπή Mastertapes, για το Radio 4 του BBC.

«Ήμουν σε κατάθλιψη. Ήταν η διάλυση μιας μακρόχρονης φιλίας. Έτσι άρχισα το ποτό. Στην αρχή ένιωθα σπουδαία, στη συνέχεια, όμως. όχι και δεν είχα ούτε μία καλή στιγμή... Ήθελα να γυρίσω πίσω στο σημείο μηδέν, έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω τους Γουίνγκς», είπε.

Ο τραγουδοποιός μίλησε και για την κριτική που ασκήθηκε στους Γουίνγκς, επισημαίνοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του Λίντα, που πέθανε το 1998, πίστευαν ότι το συγκρότημα «δεν ήταν τόσο καλό».

«Ξέραμε ότι η Λίντα δεν ήξερε να παίζει, αλλά έμαθε και κοιτάζοντας πίσω, είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα», δήλωσε.

Η σχέση του με τον Λένον

1964 Lennon McCartney cropped

«Ήταν θαυμάσιο που βρεθήκαμε ξανά πριν πεθάνει», είπε, ενώ ερμήνευσε ένα τραγούδι που έγραψε το 1982 για τον Λένον. "Είναι ιδιωτικές στιγμές και δεν θέλω να τις δημοσιοποιήσω. Γιατί θα πρέπει οι άνθρωποι να ξέρουν τις σκέψεις μου; Αλλά ένα τραγούδι είναι κατάλληλο για να καταλάβουν. Εδώ, σήμερα, λέω στον Τζον 'Σ’ αγαπώ'»" πρόσθεσε ο ΜακΚάρτνεϊ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Βρετανός αναφέρθηκε στη συνέχεια και στη συνεργασία του με τον Κάνιε Γουέστ για το τραγούδι της Ριάνα, FourFiveSeconds,.

«Αγαπώ τον Κάνιε και με αγαπά κι εκείνος. Είναι ένα τέρας. Είναι τρελός και κάνει καταπληκτική δουλειά, με εμπνέει».

3041390 poster p 1 hear rihannas new song with kanye west and paul mccartney fourfiveseconds

ΔΗΜΟΦΙΛΗ