ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Τζον Κάρπεντερ επιστρέφει με ένα ακόμη Halloween, πιο τρομακτικό από ποτέ

Ο Τζον Κάρπεντερ επιστρέφει με ένα ακόμη Halloween, πιο τρομακτικό από ποτέ

H νύχτα με τις Μάσκες θα είναι πιο σκληρή και βίαιη στο μέλλον.

Ο Τζον Κάρπεντερ επιστρέφει σκηνοθετώντας μία νέα ταινία για το Χάλογουιν, 38 χρόνια μετά την πρώτη του ταινία Χάλογουιν (Η νύχτα με τις μάσκες, 1978), σύμφωνα με το Variety.

Η ταινία θα είναι η δέκατη συνέχεια της κινηματογραφικής σειράς που το 1978 καθιέρωσε τον Μάικλ Μάγιερς στους εφιάλτες όταν φόρεσε για πρώτη φορά τη μάσκα του τρόμου χρίζοντας την Τζέιμι Λι Κέρτις ως τη βασίλισσα της κραυγής, υποδυόμενη τη Λόρι Στρόουντ.

«Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την πρώτη ταινία Χάλογουιν, θα βοηθήσω στην προσπάθεια να γίνει η δέκατη συνέχεια της ταινίας και η πιο τρομακτική από όλες», δήλωσε ο Κάρπεντερ.

Η νέα, άτιτλη ακόμα, ταινία γίνεται σε συμπαραγωγή με τον Μάλεκ Ακάντ, γιο του Συροαμερικανού κινηματογραφιστή Μουσταφά Ακάντ, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη ταινία της σειράς και σε αρκετές από τις συνέχειες της.

Το πρώτο κεφάλαιο της εποποιΐας τρόμου «Η νύχτα με τις μάσκες» γυρίστηκε με έξοδα μόλις 325.000 δολαρίων, έγινε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία και μια από τις πιο επιτυχημένες ανεξάρτητες παραγωγές όλων των εποχών.

Οι συνέχειές της δεν είχαν την ίδια επιτυχία, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

lauriestrode

Ο μύθος ανανεώθηκε το 2007 από τον Ρομπ Ζόμπι με αμφίβολα αποτελέσματα, κάτι που ο Τζον Κάρπεντερ σκοπεύει να διορθώσει με το επόμενο, τελευταίο κεφάλαιο του τέρατος που δημιούργησε.

Το 2006 η πρώτη ταινία της σειράς επιλέχθηκε να διατηρηθεί στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου των ΗΠΑ ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.

O Tζον Κάρπεντερ και το συγκρότημα του στην Αθήνα για μία βραδιά

Πολυτάλαντος και ευφυής, ο Τζον Κάρπεντερ είναι πολλά. Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, μοντέρ, συνθέτης, κυρίως είναι ένας δημιουργός.

«Απόδραση από την Νέα Υόρκη», «Ομίχλη», «Επίθεση στον σταθμό 13», «The Thing», «Christine», «Starman», «They Live» και «Η Νύχτα με τις μάσκες» είναι οι εφιάλτες του και οι αγωνίες του επάνω στην οθόνη. Υπάρχουν όμως και οι μελωδίες του σκότους που θέλει να μας κάνει να ακούσουμε για ένα βράδυ στην πόλη.

Το Piraeus 117 Academy θα υποδεχθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου τον Τζον Κάρπεντερ και το συγκρότημα του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια μοναδική παράσταση με μουσικά θέματα από τις ταινίες του, καθώς και τον προσωπικό του δίσκο.

Μετά από 40 χρόνια καριέρας στον κινηματογράφο ο Κάρπεντερ κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό album «Lost Themes» που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς για το μινιμαλιστικό του ήχο που στοιχειώνει.

carpenter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ