ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζούλι Πάουελ: Νεκρή η συγγραφέας πίσω από την ταινία «Julie & Julia»

Τζούλι Πάουελ: Νεκρή η συγγραφέας πίσω από την ταινία «Julie & Julia»
Ως αιτία του θανάτου καταγράφηκε η καρδιακή ανακοπή ΑP Photo

Έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε, το 2009, η ταινία «Julie & Julia», η οποία κατέγραφε την προσπάθεια της Τζούλι Πάουελ να εκτελέσει όλες τις συνταγές της θρυλικής Τζούλια Τσάιλντ, από το βιβλίο της τελευταίας «Mastering the Art of French Cooking».

Αξέχαστες έμειναν οι ερμηνείες των πρωταγωνιστριών της ταινίας, Μέριλ Στριπ (στο ρόλο της Τζούλια Τσάιλντ) και Έιμι Άνταμς (στο ρόλο της Τζούλι Πάουελ).

Η αληθινή Τζούλι Πάουελ, στο βιβλίο της οποίας βασίστηκε η ταινία, πέθανε μόλις σε ηλικία 49 ετών, όπως ανακοίνωσε ο σύζυγός της, Έρικ, στους New York Times. Ως αιτία του θανάτου καταγράφηκε η καρδιακή ανακοπή.

Όλα ξεκίνησαν από ένα μπλογκ

Ξεκίνησε από ένα ιστολόγιο, το Julie/Julia Project, όπου αφηγείτο τις όχι πάντα επιτυχημένες απόπειρές της να εκτελέσει τις συνταγές από το βιβλίο μαγειρικής της Τζούλια Τσάιλντ. Τη δομή του ιστολογίου της, μάλιστα, το οποίο έκανε πρεμιέρα το 2002, αντέγραψαν χιλιάδες ακόμα μπλόγκερ και συνεχίζουν να αντιγράφουν μέχρι σήμερα.

Το υλικό του ιστολογίου της έγινε τελικά βιβλίο, το 2005, με τίτλο «Julie and Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen». Ήταν αυτό που μεταφέρθηκε, το 2009, στη μεγάλη οθόνη, σε συνδυασμό με υλικό από την αυτοβιογραφία της Τζούλια Τσάιλντ, «My Life in France».

Ακολούθησε ένα ακόμα βιβλίο για την Τζούλι Πάουελ, το «Cleaving: A Story of Marriage, Meat, and Obsession», στο οποίο συνέκρινε την επαγγελματική εμπειρία της από ένα κρεοπωλείο με το γάμο της.

Ανάμεσα στους θαυμαστές της που έγραψαν για το θάνατό της ήταν η food blogger Ντεμο Πέλερμαν (Smitten Kitchen): «Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για το θάνατο της Τζούλι Πάουελ. Μαγειρεύοντας συνταγές από τα βιβλία της Τσάιλντ, έκανε την Τσάιλντ οικεία σε μια νέα γενιά και έγραψε για τη μαγειρική με έναν φρέσκο, καθημερινό, ειλικρινή τόνο που εκείνη την εποχή ήταν σπάνιος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ