ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ινδονησία: 30 λιπόθυμοι θεατές και πανικός σε συναυλία συγκροτήματος της K-pop στη Τζακάρτα

Ινδονησία: 30 λιπόθυμοι θεατές και πανικός σε συναυλία συγκροτήματος της K-pop στη Τζακάρτα
Το K-pop συγκρότημα NCT 127 βρισκόταν επί σκηνής όταν ξέσπασε ο πανικός ΑP Photo

Συναυλία του συγκροτήματος NCT 127 στην Τζακάρτα της Ινδονησίας σταμάτησε, όταν 30 θεατές λιποθύμησαν ανάμεσα σε ένα πλήθος που συνωστιζόταν.

Η συναυλία στο Συνεδριακό Κέντρο της Ινδονησίας (ICE) στη BSD City, στη Τζακάρτα είχε αρχίσει με αυξημένα μέτρα ασφαλείας αφού η αστυνομία έκανε έρευνα μετά από προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας. Ομάδα εξουδετέρωσης βομβών και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στον χώρο δεν εντόπισαν εκρηκτικές ύλες ή μηχανισμό.

Η συναυλία, η πρώτη από τις δύο στο Συνεδριακό Κέντρο της Ινδονησίας στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας «Neo City - The Link» του K-pop συγκροτήματος NCT 127 προσέλκυσε 8.000 θεατές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ωστόσο, σταμάτησε προτού ολοκληρωθεί αφού οι όρθιοι θαμώνες άρχισαν να σπρώχνονται προς τη σκηνή. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, 30 άνθρωποι λιποθύμησαν, μετέδωσε το CNN Indonesia.

Σε ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας Dyandra Global Edutainment αναφέρεται ότι «οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να κινούνται ανοργάνωτα, κάτι που οδήγησε σε χάος και τελικά στη διακοπή της συναυλίας για την ασφάλειά τους».

Σύμφωνα με το CNN Indonesia, οι NCT 127 ειδοποιήθηκαν, ο αρχηγός του γκρουπ Taeyong σταμάτησε να τραγουδά και το συγκρότημα άρχισε να ζητά από τους θαυμαστές να «να ανοίξουν χώρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ