ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νορβηγία: Η κόρη του βασιλιά, Μάρθα Λουίζ, παραιτήθηκε των καθηκόντων της - Για το σαμάνο σύζυγο

Νορβηγία: Η κόρη του βασιλιά, Μάρθα Λουίζ, παραιτήθηκε των καθηκόντων της - Για το σαμάνο σύζυγο
Η Μάρθα Λουίζ και ο Ντουρέκ Βέρετ Instagram

Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας αποφάσισε να παραιτηθεί από τα επίσημα καθήκοντά της.

Σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα, η πριγκίπισσα αποκάλυψε ότι κατέληξε σε αυτή την απόφαση προκειμένου να «διαφοροποιήσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τις δικές της δραστηριότητες από εκείνες του βασιλικού οίκου της Νορβηγίας». Όπως ανέφερε, κατέληξε σε αυτή την απόφαση αφού συμβουλεύτηκε τους γονείς της, το βασιλιά Χάραλντ και τη βασίλισσα Σόνια.

«Μετά από μια περίοδο κατά την οποία τέθηκαν πολλά ερωτήματα σχετικά με το ρόλο το δικό μου και του αρραβωνιαστικού μου, αποφάσισα ότι προς το παρόν δε θα εκτελώ επίσημα καθήκοντα για τον βασιλικό οίκο. Παίρνω αυτή την απόφαση σε συνεννόηση με τους γονείς του, τον βασιλιά και την βασίλισσα, προκειμένου να επέλθει ηρεμία γύρω από τον βασιλικό οίκο» είπε στην ανακοίνωσή της η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ.

Οι γονείς της, ο βασιλιάς Χάραλντ και η βασίλισσα Σόνια, ευχαρίστησαν τη μοναχοκόρη τους. Στη δήλωσή τους αναφέρουν: «Ο βασιλιάς και η βασίλισσα επιθυμούν να ευχαριστήσουν την πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει υπό την επίσημη ιδιότητά της επί πολλές δεκαετίες. Εκτέλεσε τα καθήκοντά της με ζεστασιά, φροντίδα και βαθιά αφοσίωση».

Και συνεχίζουν: «Σύμφωνα με τις επιθυμίες του βασιλιά, η πριγκίπισσα θα διατηρήσει τον τίτλο της και θα συνεχίσει να υπηρετεί ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζ».

«Η πριγκίπισσα και ο σαμάνος»

Τον περασμένο Ιούνιο, η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας ανακοίνωσε τον αρραβώνα της με τον αμφιλεγόμενο Αμερικανό σαμάνο Ντουρέκ Βέρετ. Η είδηση δεν έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό στη Νορβηγία και αρκετοί οργανισμοί διέκοψαν τη συνεργασία τους με την ίδια και το Ίδρυμά της.

Μεταξύ άλλων, η πριγκίπισσα επικρίθηκεεπειδή χρησιμοποίησε τον τίτλο της για να προωθήσει τα εμπορικά και επιχειρηματικά της συμφέροντα στην περιοδεία διαλέξεων «η πριγκίπισσα και ο σαμάνος» που πραγματοποίησε μαζί με τον αρραβωνιαστικό της.

«Με βαριά καρδιά και μεγάλη αγάπη για τους οργανισμούς στους οποίους υπήρξα προστάτιδα για πολλές δεκαετίες, ανακοινώνω σήμερα ότι τερματίζω την αιγίδα. Η συνεργασία μου με αυτές τις οργανώσεις, οι οποίες φροντίζουν ομάδες του πληθυσμού για τις οποίες νοιάζομαι πολύ, έχει κάνει πολλά για μένα. Ελπίζω επίσης ότι η συμβολή μου ήταν προς ικανοποίηση και όφελος των οργανώσεων αυτών», ανέφερε στη δήλωσή της.

«Θα συνεχίσω επίσης, μαζί με τον αρραβωνιαστικό μου Ντουρέκ Βέρετ να συμβάλλω στη δημιουργία σαφούς διάκρισης μεταξύ των δραστηριοτήτων μου και του βασιλικού οίκου, όταν είναι απαραίτητο, αποφεύγοντας να κάνουμε ορατή τη σύνδεσή μου με την βασιλική οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι δε θα χρησιμοποιούμε τον τίτλο μου ή δεν θα αναφερόμαστε σε άλλα μέλη του βασιλικού οίκου στα κανάλια μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις παραγωγές μας στα μέσα ενημέρωσης ή σε σχέση με άλλες εμπορικές δραστηριότητες», κατέληξε.

@Instagram

Η Μάρθα Λουίζ και ο Ντουρέκ Βέρετ έχουν προκαλέσει πολλές αντιπαραθέσεις στη Νορβηγία τα τελευταία χρόνια.

Ο Βέρετ στο βιβλίο του «Spirit Hacking» είχε ισχυριστεί ότι ο καρκίνος είναι επιλογή. Έχει επίσης συστήσει ασκήσεις για την απομάκρυνση των «αποτυπωμάτων» από τους κόλπους των γυναικών που άφησαν προηγούμενοι σεξουαλικοί σύντροφοι και όπως ανέφερε το AFP, πουλάει ένα μενταγιόν για 222 δολάρια στην ιστοσελίδα του, το οποίο ονομάζει «Spirit Optimizer», και σύμφωνα με τον ίδιο, τον βοήθησε να ξεπεράσει τον κορωνοϊό.

Όσο για την Μάρθα Λουίζ, έχει κατακριθεί από τα ΜΜΕ λόγω της αγάπης της για τις εναλλακτικές θεραπείες. Λέει ότι είναι σε θέση να μιλάει με αγγέλους και έχει επωφεληθεί εμπορικά από αυτό το «χάρισμα» μέσω βιβλίων και μαθημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ