ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Κόλιν Φάρελ συμμαχεί ξανά με τον Γιώργο Λάνθιμο

Ο Κόλιν Φάρελ συμμαχεί ξανά με τον Γιώργο Λάνθιμο

Η ιδιοφυΐα του Έλληνα συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου μοιάζει να παγίδεψε για τα καλά στον ιστό της τον Ιρλανδό πρωταγωνιστή της έβδομης τέχνης, Κόλιν Φάρελ.

 

Για αυτό άλλωστε, μετά τον Αστακό που κάνει διθυραμβική καριέρα στις αίθουσες των ΗΠΑ, η συνεργασία τους θα συνεχιστεί.

Ο Κόλιν Φάρελ είναι μια περίπτωση ιδιάζουσα σαν τον Έλληνα auteur. Καταφέρνοντας να βγει αλώβητος από αποτυχίες αλλά και εμπορικές ταινίες που θα μπορούσαν να διασκεδάσουν τους ανόητους, ο Φάρελ έχει γίνει ένας πρωταγωνιστής που μπορεί να κρατήσει στους ώμους του σινεφίλ διαμάντια και εκρηκτικές υπερπαραγωγές με την ίδια άνεση.

Στις συνεντεύξεις του μιλάει ειλικρινά για τη θλίψη και την ευτυχία του έρωτα, για την ευρηματικότητα του Λάνθιμου και για την αγωνία του να να αποδώσει το ιδιαίτερο κινηματογραφικό σύμπαν του σκηνοθέτη με όσο το δυνατόν πιο αβίαστη κανονικότητα. "Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον να προσπαθήσω να εκπροσωπήσω αυτόν τον κόσμο σαν να είναι το φυσικό περιβάλλον που κατοικούμε" είπε στο Vulture.

"Έχω δει ανθρώπους να υποφέρουν από έρωτα και αυτοί που το γνωρίζουν, το αντέχουν περισσότερο" συμπλήρωσε. Ο Κόλιν Φάρελ απαντάει σε ερώτηση αν είναι Βουδιστής με ένα αποστωμοτικό:

"Όχι, είμαι άνθρωπος".

Η επόμενη συνεργία

Colin Farrell 2016 Photo Shoot Elle Espana 005

Μετά τον ιδιαίτερο "Αστακό" των Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίππου ο 39χρονος Κόλιν Φάρελ θα συνεργαστεί με τον 43χρονο δημιουργό στο ψυχολογικό θρίλερ The Killing of a Sacred Deer (Η θανάτωση ενός ιερού ελαφιού).

Λίγα είναι γνωστά για την ταινία. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει ο Δουβλινέζος θα υποδυθεί έναν χειρούργο με υπερφυσικές ιδιότητες. Η γνωριμία του με έναν έφηβο και την οικογένειά του θα οδηγήσουν τον νέο σε μία θυσία...

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2016 κάτι που σημαίνει ότι το άλλο project του Γιώργου Λάνθιμου, το ιστορικό δράμα The Favourite, με πρωταγωνίστριες τις Έμα Στόουν και Ρείτσελ Βάις θα ακολουθήσει αργότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ