ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου γίνονται σειρά στην αμερικανική τηλεόραση

Τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου γίνονται σειρά στην αμερικανική τηλεόραση

Μετά τη θριαμβευτική της κινηματογραφική πορεία, η ταινία του Χρήστου Νίκου «Μήλα» αγοράστηκε προκειμένου να γίνει τηλεοπτική σειρά για την αμερικανική τηλεόραση.

Ο Τζέισον Σουόρτσμαν, πρωταγωνιστής του Γουές Άντερσον και ανηψιός του Φράνσις Φορντ Κόπολα και ο συγγραφέας Ίαν Ριντ θα διασκευάσουν το σενάριο και θα παραμείνουν ως executive producers, ο Ζερόμ Ντουμπόζ και η ομάδα της Κέιτ Μπλάνσετ (Dirty Pictures) αναλαμβάνουν την παραγωγή, ενώ ο ίδιος ο Χρήστος Νίκου παραμένει πίσω από την κάμερα στη σκηνοθεσία.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πόσα επεισόδια θα αποτελούν τη σειρά, αλλά ο φουτουριστικός, δυστοπικός κόσμος του Χρήστου Νίκου θα αναπτυχθεί προκειμένου να εξερευνήσει σε βάθος κι άλλους ήρωες και μονοπάτια ιστοριών που στην ταινία απλώς αναφέρονται.

Τα «Μήλα» ήταν η ταινία που άνοιξε το τμήμα «Ορίζοντες» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ενώ ήταν και η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Αυτή την εποχή ο Χρήστος Νίκου βρίσκεται στα γυρίσματα της δεύτερης ταινίας του, «Fingernails», με πρωταγωνιστές την Τζέσι Μπάκλεϊ, τον Ριζ Αχμέντ και τον Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ