ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Μπρένταν Φρέιζερ δεν θα πάει στις Χρυσές Σφαίρες και έχει έναν πολύ καλό λόγο

Ο Μπρένταν Φρέιζερ δεν θα πάει στις Χρυσές Σφαίρες και έχει έναν πολύ καλό λόγο
ΑP Photo

Φέτος είναι αναμφίβολα η χρονιά του Μπρένταν Φρέιζερ. Θεωρείται ήδη βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «The Whale» του Ντάρεν Αρονόφσκι, ενώ προβάλλει και ως φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου.

Αυτό σημαίνει ότι θα περάσει από αρκετές ακόμα λίστες μεγάλων βραβείων, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων των Χρυσών Σφαιρών, οι οποίες επιστρέφουν πλήρως ανανεωμένες το 2023.

Όμως ο Φρέιζερ αποκάλυψε, μιλώντας στο περιοδικό GQ, ότι αν είναι υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα δεν θα παραβρεθεί στην τελετή απονομής των βραβείων, μετά την καταγγελία του για σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από τον Φίλιπ Μπερκ, πρώην πρόεδρο και μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών Τύπου του Χόλιγουντ.

«Έχω περισσότερη "ιστορία" με την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Τύπου του Χόλιγουντ παρά σεβασμό. Όχι, δεν θα συμμετάσχω. Είναι λόγω της ιστορίας που έχω μαζί τους. Και η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή. Μπορείτε να με αποκαλείτε πολλά πράγματα, αλλά όχι αυτό», είπε ο Φρέιζερ.

Ο Φρέιζερ είπε ότι η εμπειρία του με τον Μπερκ τον έκανε να αποσυρθεί από το Χόλιγουντ.

Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Τύπου του Χόλιγουντ άνοιξε έρευνα για το θέμα, η οποία σύμφωνα με το GQ ολοκληρώθηκε καθώς πρότειναν στον Φρέιζερ να υπογράψει μια κοινή δήλωση που έγραφε: «Αν και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Μπερκ άγγιξε με ακατάλληλο τρόπο τον κ. Φρέιζερ, τα στοιχεία υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για αστείο και όχι ως σεξουαλική επίθεση».

Ο Φρέιζερ αρνήθηκε να υπογράψει και ο Μπερκ παρέμεινε μέλος της Ένωσης με δικαίωμα ψήφου.

Ο Φρέιζερ δεν πιστεύει ότι έχουν γίνει βήματα τον τελευταίο χρόνο από την Ένωση για πραγματική αλλαγή, αλλά είναι πρόθυμος να επανεξετάσει τη σχέση του με τον οργανισμό και τις Χρυσές Σφαίρες.

«Θα ήταν δική μου ευθύνη να ρίξω μια ματιά και να αποφασίσω εκείνη τη στιγμή, αν αυτό επέτρεπε η κατάσταση. Και θα έπρεπε να είναι, δεν ξέρω, ποια είναι η λέξη που ψάχνω… ειλικρινείς; Θα ήθελα μια χειρονομία για να βγάλω το δηλητήριο από μέσα μου. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είναι αυτό. Αλλά αυτό ελπίζω. Όμως δεν αφορά εμένα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ