ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Ο Τζόνι είναι επικίνδυνος»: Όλη η κατάθεση της Άμπερ Χερντ κατά του Ντεπ

«Ο Τζόνι είναι επικίνδυνος»: Όλη η κατάθεση της Άμπερ Χερντ κατά του Ντεπ

"Kαθόλη τη διάρκεια της σχέσης μας ο Τζόνι με κακοποιούσε λεκτικά και σωματικά" λέει στην κατάθεση της εναντίον του Τζόνι Ντεπ η Άμπερ Χερντ.

Στο δικαστήριο η 30χρονη παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία των βίαιων περιστατικών μέσα στο σπίτι του ζευγαριού (φωτογραφίες) ενώ η ίδια έφερε σημάδια στο πρόσωπο "από το iPhone που της πέταξε στο πρόσωπο ο Ντεπ".

"Έχω υπομείνει υπερβολική συναισθηματική, λεκτική και σωματική κακοποίηση από τον Τζόνι. Η συμπεριφορά του υπήρξε θυμωμένη, εχθρική, εξευτελιστική και επιθετική απέναντι μου κάθε φορά που διαφωνούσα ή αμφισβητούσα την εξουσία του" δήλωσε στην κατάθεση της στις 27 Μαΐου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες. Επικαλούμενη την ιστορία που έχει με τις ουσίες και το αλκοόλ, η Χερντ κάνει λόγο για έναν Ντεπ οξύθυμο που φοβόταν σε όλη τη διάρκεια του γάμου τους.

"Είναι συχνά παρανοϊκός και χάνει την ψυχραιμία του εύκολα, όταν γίνεται αυτό με τρομάζει, έχει αποδειχθεί πολλές φορές επικίνδυνος για τη ζωή μου. Η σχέση του Τζόνι με την πραγματικότητα εξαρτάται από το κοκτέιλ από αλκοόλ και ναρκωτικά που τον ορίζει εκείνη τη στιγμή".

amber blood

Αίμα στον τοίχο.

"Έχει παραισθήσεις, πιστεύει πράγματα που τον οδηγούν στη βία. Κάνει κατάχρηση ουσιών και αυτό με κάνει να φοβάμαι για την ασφάλεια μου από εκείνον".

Σε επιστολή που απέστειλε η νομική ομάδα της Χερντ σε αυτή του Ντεπ, αναφέρονται με λεπτομέρειες δύο περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Το ένα από αυτά ήταν το Δεκέμβριο του 2015 "όταν ένιωσε πραγματικά φοβισμένη και τη ζωή της να κινδυνεύει". Το δεύτερο ήταν το βράδυ της 21ης Απριλίου του 2016, στα 30α γενέθλια της Χερντ.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει, ο Ντεπ ήρθε αργά τη νύχτα σπίτι, όταν σχεδόν όλοι είχαν φύγει. Τσακώθηκαν γιατί δεν ήταν παρών, "όταν έσπασε ένα μεγάλο μπουκάλι σαμπάνιας στον τοίχο και ένα ποτήρι κρασί επάνω της και στο πάτωμα".

"Ο Τζόνι με έπιασε άρπαξε από τους ώμους και με έσπρωξε πάνω στο κρεβάτι, μπλοκάροντας την πόρτα του υπνοδωματίου. Με άρπαξε από τα μαλλιά και βίαια με πάτησε στο πάτωμα. Ο Τζόνι ούρλιαζε και σαρκαστικά μου ζητούσε να σηκωθώ. Μετά από αρκετά λεπτά, ο Τζόνι συνήλθε αλλά όχι προτού σπάσει τα πάντα γύρω του".

amber photo

Σπασμένη κορνίζα.

Η Χερντ ανέφερε στις Αρχές ότι είχε να συναντηθεί με τον Ντεπ ένα μήνα ολόκληρο προτού εμφανιστεί το περασμένο Σάββατο, 21 Μαΐου, όταν ήρθε στο σπίτι και πάλι μεθυσμένος και υπό την επήρεια ουσιών γύρω στις 19:15. Η Χερντ ήταν με παρέα. Η φίλη της Elizabeth Marz και οι γείτονες Raquel Rose Pennington και Joshua Drew ήταν εκεί.

Η Χερντ προσπάθησε να παρηγορήσει τον 52χρονο για την απώλεια της μητέρας του όταν άρχισε να την κατηγορεί. "Ισχυριζόταν κάτι αναληθές και ξαφνικά η συμπεριφορά του άλλαξε δραματικά. Θύμωσε πολύ."

Η Χερντ έστειλε μήνυμα στη γειτόνισσα της Pennington για βοήθεια στις 20:06

"Καθώς ο Τζόνι συνέχιζε να μιλάει ασυνάρτητα και να μου επιτίθεται για κάτι που είχε στο μυαλό του, απαίτησε να καλέσω στο τηλέφωνο τον φίλο μας, Tillet Wright, για να τον επιβεβαιώσει" συνεχίζει η Χερντ στην κατάθεση της.

"Όταν βγήκε ο τηλεφωνητής, ο Τζόνι άρπαξε το κινητό από το χέρι μου και άρχισε να βρίζει και να προσβάλει τον iΟ. Ο Τζόνι πέταξε το τηλέφωνο εκνευρισμένος σαν να παίζει μπέιζμπολ επάνω μου".

"Μου επιτέθηκε. Ήθελε να δει το πρόσωπο μου, με ρώταγε αν όντως το τηλέφωνο με χτύπησε ή όχι, με κορόιδευε και μετά με τράβηξε από τα μαλλιά καθώς προσπαθούσα να σηκωθώ από τον καναπέ. Φώναζα να καλέσουν την Άμεση Δράση, έλπιζα κάποιος να με ακούσει. Ο Τζόνι συνέχισε να ουρλιάζει."

amber wine

Κρασί στο πάτωμα

Η κατάθεση της Pennington επιβεβαιώνει όσα ισχυρίστηκε η Χερντ. "Όταν άνοιξα την πόρτα, είδα την Άμπερ στον καναπέ να καλύπτει το πρόσωπο με τα χέρια της καθώς ο Τζόνι ούρλιαζε από επάνω της". Στη συνέχεια η Pennington μπήκε ανάμεσα τους και ο Ντεπ άρχισε να κουνάει πέρα δώθε σαν ρόπαλο ένα μπουκάλι κρασί, ήθελε να το πετάξει όπου μπορούσε, περιγράφει η Χερντ.

Στη συνέχεια ο Ντεπ συνέχισε να την απειλεί. Όταν μπήκαν οι σωματοφύλακες του, δεν έκαναν τίποτα για να τον διακόψουν. Η Χέρντ λέει ότι λίγο αργότερα ο Τζόνι βρήκε τον εαυτό του, αφού είχε καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμα του.

"Η Άμπερ μου έχει εμπιστευθεί και έχει παραπονεθεί πολλές φορές τελευταία για κακοποίηση, τόσο λεκτική όσο και σωματική" πρόσθεσε η Pennington στην κατάθεση της, όπως τη δημοσιεύει το The Daily Beast.

Η Χερντ διεκδικεί $ 50.000 το μήνα διατροφή από τον Ντεπ μετά από 15 μήνες γάμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ