ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Design: Η Δοϊράνη αποτελεί έμπνευση για την προστασία των λιμνών σε όλον τον κόσμο

Design: Η Δοϊράνη αποτελεί έμπνευση για την προστασία των λιμνών σε όλον τον κόσμο

H εγκατάσταση «Light on Water» του Albi Serfaty σχεδιάστηκε για να ρίξει φως στην κακή κατάσταση των λιμνών γλυκού νερού σε όλον τον κόσμο.

Ο ιδρυτής και διευθυντής δημιουργικού του ισραηλινού στούντιο σχεδιασμού φωτιστικών Aqua Creations θα εκθέσει την κολεξιόν φωτιστικών στο Design Miami 2022 (30 Νοεμβρίου με 4 Δεκεμβρίου).

Τα έργα δίνουν μορφή στο πολυσυζητημένο περιβαλλοντικό πρόβλημα και ευαισθητοποιούν σε θέματα όπως φτώχεια, βία και συνέπειες της καταστροφής της χλωρίδας και πανίδας.

«Η σχεδιαστική διαδικασία της "Light on Water" ήταν κάτι περισσότερο από δημιουργία φωτός· είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσουμε μια ευρύτερη συζήτηση για την ανισορροπία των λιμνών γλυκού νερού σε όλον τον κόσμο» τονίζει ο Serfaty.

https://www.instagram.com/p/Ck8pMhGOAnj

Αντλώντας έμπνευση από τα σχήματα της λίμνης Δοϊράνη, που μοιράζεται η Ελλάδα με τη Βόρεια Μακεδονία και της λίμνης Chad Chad, που μοιράζονται το Καμερούν, ο Νίγηρας και η Νιγηρία, η υλικότητα του ανακλαστικού ανοξείδωτου χάλυβα φέρνει στον νου την παρουσία του νερού.

Ο πόλος έλξης στην εγκατάσταση είναι το «Lotus Lake» δημιουργημένο εξ ολοκλήρου στο χέρι, απεικονίζει ένα αρμονικό εναλλακτικό μέλλον.

https://www.instagram.com/p/Ck053JztMgs

Φως και χρώμα αλληλεπιδρούν μέσα από 17 κινούμενα καλύμματα από μετάξι, καθώς καθρεφτίζονται στο πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι που μιμείται την παρουσία του νερού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ