ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Dua Lipa: Έλαβε την αλβανική υπηκοότητα - Η μεγάλη συναυλία στην κεντρική πλατεία των Τιράνων

Dua Lipa: Έλαβε την αλβανική υπηκοότητα - Η μεγάλη συναυλία στην κεντρική πλατεία των Τιράνων
Η Dua Lipa

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπεγκάι χορήγησε χθες Κυριακή (27/11) την αλβανική υπηκοότητα στη βρετανίδα ποπ σταρ Dua Lipa για τον ρόλο της στη διάδοση της φήμης των Αλβανών διεθνώς μέσω της μουσικής της.

Ο Μπεγκάι είπε ότι η αλβανικής καταγωγής Λίπα έλαβε την υπηκοότητα ενόψει της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, προσθέτοντας ότι θεωρούσε τιμή του να το πράξει επειδή η καλλιτέχνιδα έκανε διάσημους τους Αλβανούς σ’ όλο τον κόσμο.

«Θα είμαι κι’ εγώ Αλβανίδα με χαρτιά», είπε η Lipa πριν δώσει τον όρκο της υπηκοότητας στο δημαρχείο των Τιράνων. Η Lipa γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995 από Αλβανούς γονείς, μετανάστες από το Κοσσυφοπέδιο.

https://www.instagram.com/p/CleBmCbM8Hp

Η Dua Lipa άρχισε να τραγουδά σε ηλικία πέντε ετών και επηρεάστηκε μουσικά από τον πατέρα της, πρώην τραγουδιστή και κιθαρίστα ροκ συγκροτήματος. Ξεκίνησε ν’ ανεβάζει τα τραγούδια της στο YouTube όταν ήταν 14 ετών. Το πρώτο της άλμπουμ με τον τίτλο Dua Lipa κυκλοφόρησε το 2017, ενώ δύο χρόνια αργότερα κέρδισε το βραβείο Grammy για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη.

Μαζί με τον πατέρα της ίδρυσε το 2016 το ίδρυμα Sunny Hill για να συγκεντρώσει κεφάλαια από τις ετήσιες συναυλίες οι οποίες πραγματοποιούνται στην πατρίδα της, το Κοσσυφοπέδιο, προκειμένου να βοηθήσει άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

«Είναι μια απερίγραπτα μεγάλη χαρά μια τέτοια αποδοχή, αγάπη και τα πάντα», είπε η Dua Lipa, η οποία έβγαλε μια φωτογραφία διαβατηρίου, έδωσε δακτυλικά αποτυπώματα και υπέγραψε μια αίτηση για ταυτότητα και διαβατήριο. Η τραγουδίστρια θα ολοκληρώσει την ετήσια περιοδεία συναυλιών της στην κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη των Τιράνων τη Δευτέρα για να τιμήσει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ