ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

To Μουσείο V&A επέλεξε το δικό του χριστουγεννιάτικο δέντρο: Ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής

To Μουσείο V&A επέλεξε το δικό του χριστουγεννιάτικο δέντρο: Ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής
Instagram

Στο Μουσείο V&A του Λονδίνου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια ενός διαφορετικού χριστουγεννιάτικου δέντρου, που είναι δημιουργία υψηλής ραπτικής σχεδιασμένη από την Κορεάτισσα σχεδιάστρια μόδας Miss Sohee με έδρα τη βρετανική πρωτεύουσα.

Τοποθετημένο στη μεγάλη είσοδο του V&A το εντυπωσιακό σχέδιο που θα εκτίθεται μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2023, επαναπροσδιορίζει το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής, όπως αυτά που φοριούνται σε θεατρικές σκηνές αντικατοπτρίζοντας την παράδοση του Μουσείου να επιδεικνύει καινοτόμες δημιουργίες απ' όλο τον κόσμο.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει ύψος τρία μέτρα και συνδυάζει το χαρακτηριστικό στυλ της Miss Sohee με ζωηρές σιλουέτες και περίπλοκα κεντήματα με τα θρησκευτικά αγάλματα που βρίσκονται γύρω από το Μουσείο.

Αποτελείται από ένα crepe-de-chine εσωτερικό φόρεμα και κάπα με κουκούλα από μεταξωτό σιφόν σε λευκό χρώμα διακοσμημένη με κεντήματα εμπνευσμένα από τα αστέρια και κρύσταλλα Swarovski, που αστράφτουν και λαμπυρίζουν σε σειρά προβολέων.

H Sohee Park, γνωστή ως Miss Sohee το έργο της οποίας παρουσιάζεται στην έκθεση «Hallyu! The Korean Wave» στο Μουσείο V&A τόνισε είναι τιμή που προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε ένα τόσο συναρπαστικό πρότζεκτ, που επικεντρώνεται σε μια τόσο όμορφη εποχή του χρόνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ