ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εξοικονόμηση χρόνου για να φτάνουμε νωρίτερα στο γραφείο

Εξοικονόμηση χρόνου για να φτάνουμε νωρίτερα στο γραφείο

Το καθημερινό άγχος για την άφιξη στο γραφείο είναι που οδηγεί αρκετό κόσμο στο να μην απολαμβάνει το πρωινό ξύπνημα και κατά συνέπεια να φτάνει στο γραφείο με έναν... εκνευρισμό. Υπάρχουν, όμως, τρόποι για να φτάσει κάποιος νωρίτερα στο γραφείο, χωρίς το άγχος της τελευταίας στιγμής, διατηρώντας την καλή του διάθεση. Γιατί... η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και, ναι, το μυστικό είναι στη σωστή οργάνωση του χρόνου.

Αρχικά, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε εναλλακτικές διαδρομές μετάβασης έως το γραφείο. Ένα application θα βοηθούσε, καθώς μέσω δορυφόρου μπορεί να βρει και να ενημερώσει ποιος είναι ο γρηγορότερος δρόμος μετάβασης, ανάλογα με την κίνηση. Για παράδειγμα, το Google Maps στην τελευταία του έκδοση εμφανίζει με κίτρινο χρώμα τους δρόμους που έχουν λίγη κίνηση και με κόκκινο τους δρόμους όπου παρατηρείται μποτιλιάρισμα. Έτσι, δεν χρειάζεται να εμπιστευόμαστε κάθε μέρα τον ίδιο δρόμο, επειδή αυτόν ξέρουμε. Ο δορυφόρος «βλέπει» και ξέρει καλύτερα!

Η συνήθεια που μας αναγκάζει να χάνουμε πολλή ώρα το πρωί είναι η καθιερωμένη στάση για καφέ. Κι όμως, αν το σκεφτούμε καλύτερα, με το να ετοιμάζουμε τον καφέ μας από το σπίτι δεν εξοικονομούμε μόνο χρόνο αλλά και χρήματα. Και το σημαντικότερο: Πίνουμε την ποικιλία καφέ που εμείς έχουμε επιλέξει. Με τη Nespresso μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα από 9 Εκλεκτές Ποικιλίες με έντονο άρωμα για την παρασκευή των συνταγών freddo. Παρόλα αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις 23 Εκλεκτές Ποικιλίες espresso, ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Στο θερμός CitiZ Travel Mug ετοιμάζετε 2 κάψουλες espresso, βάζετε 6-7 παγάκια και η τέλεια εμπειρία freddo είναι κοντά! Αν τώρα προτιμάτε Freddo Cappuccino, απλά προσθέστε το κρύο αφρόγαλα που ετοιμάσατε με το Aeroccino σε μόλις ένα λεπτό. Στο μεταξύ, αν συνηθίζουμε να παραγγέλνουμε καφέ και όσο βρισκόμαστε στο γραφείο, τότε η τέλεια λύση είναι να φτιάχνουμε απολαυστικό παγωμένο freddo από το γραφείο μας! Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι οι αγαπημένες μας κάψουλες!

Και το κλασικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι από εμάς: Σηκωνόμαστε το πρωί για να μαγειρέψουμε ή να ετοιμάσουμε το κολατσιό που θα πάρουμε μαζί μας στο γραφείο.

Και εδώ η λύση είναι απλή: Λίγο κουράγιο από βραδύς και μισή ώρα υπομονή και το πρωί κερδίζουμε περισσότερο ύπνο - και φυσικά λιγότερο εκνευρισμό.

Η κίνηση-ματ: Έχουμε υπολογίσει από το βράδυ τι θα φορέσουμε την επόμενη ημέρα. Έτσι, μόλις βγούμε από το ντουςξέρουμε κατευθείαν πού θα βρούμε τα ρούχα μας και δεν σπαταλάμε άσκοπα το χρόνο μας κοιτώντας την ντουλάπα...

Η άφιξη στην εργασία μας μπορεί να ελαττωθεί έως και 60 λεπτά της ώρας, αν ακολουθήσουμε τις παραπάνω συμβουλές... Τελικά η ημέρα δεν χρειάζεται να έχει 25 ή 30 ώρες για να τα προλάβουμε όλα, αφού το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η σωστή οργάνωση για την εξοικονόμηση χρόνου!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ