ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ένα γουρούνι 136 κιλών, η πιο μακροχρόνια σχέση του Τζορτζ Κλούνεϊ (pics)

Ένα γουρούνι 136 κιλών, η πιο μακροχρόνια σχέση του Τζορτζ Κλούνεϊ (pics)
Kevin Winter/Getty Images/Ideal Images

«Καμία γυναίκα δεν θα μπορέσει ποτέ να βρει μια μόνιμη θέση στην καρδιά του Τζορτζ Κλούνεϊ». Αυτή η ατάκα ειπώθηκε και γράφτηκε πολλάκις στο παρελθόν, ωστόσο η Αμάλ Αλαμουντίν φρόντισε να τη διαψεύσει οδηγώντας τον γοητευτικό σταρ του Χόλιγουντ στην εκκλησία. Λίγοι γνωρίζουν, όμως, ότι δεν ήταν η πρώτη που τα κατάφερνε και ότι κάποιος άλλος, νωρίτερα, της είχε ανοίξει το δρόμο. Κι ας ήταν αρσενικός...

Το μακρινό 1988, όταν ακόμα ήταν νεαρός, με κατάμαυρο μαλλί και αθώο χαμόγελο ή τέλος πάντων, σχεδόν αθώο, ο Κλούνεϊ θέλησε να κάνει ένα δώρο στην ηθοποιό και τότε φίλη του, Κέλι Πρέστον. Και αγόρασε ένα μαύρο γουρουνάκι το οποίο ονόμασε Μαξ, χωρίς βέβαια να μπορεί να φανταστεί πόσο σημαντικό ρόλο θα έπαιζε αργότερα στη ζωή του.

Η Πρέστον δεν αποδείχθηκε η ιδανική φιλενάδα ούτε για τον Κλούνεϊ, αλλά ούτε και για τον Μαξ, καθώς παράτησε αμφότερους για τα μάτια του Τζον Τραβόλτα. Ο Κλούνεϊ είχε την επιλογή να δώσει σε κάποιο καταφύγιο τον Μαξ, ωστόσο αποφάσισε να τον κρατήσει για παρέα. Όπως, άλλωστε, παραδέχθηκε αρκετά χρόνια αργότερα «ήταν πανέξυπνος, τον καταλάβαινε και τον αισθανόταν όπως ελάχιστοι».

max1

Με το πέρασμα των χρόνων οι δυο τους έγιναν αχώριστοι. Σε τέτοιο βαθμό που ο σταρ πια Κλούνεϊ έπαιρνε το βάρους 136 κιλών γουρούνι στα γυρίσματα ταινιών και το άφηνε να κόβει βόλτες στα πλατό με τη συγκατάθεση παραγωγών και σκηνοθετών που γνώριζαν για την αγάπη που έτρεφε ο ηθοποιός στο κατοικίδιό του. Τραγική ειρωνία; Ο Μαξ κάποτε μπήκε στο τζετ αυτού που «έκλεψε» την Πρέστον από τον Κλούνεϊ. Το αφεντικό του και ο Τζον Τραβόλτα φρόντισαν να του προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία στους αιθέρες «την οποία διασκέδασε αφάνταστα...».

Όπως έγραψαν κατά καιρούς τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Μαξ έγινε αιτία να χαλάσουν αρκετές από τις σχέσεις του δημοφιλούς ηθοποιού. Σε μια περίπτωση μάλιστα, το μοντέλο Celine Balitran είχε τη φαεινή ιδέα να στείλει τελεσίγραφο στον Κλούνεϊ: «Ή το γουρούνι ή εγώ». Έφυγε από το σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες την ίδια ώρα που ο Μαξ απολάμβανε τη ζεστασιά ενός πανάκριβου και αναπαυτικού καναπέ στο Μανχάταν.

max2

Σε συνέντευξή του κάποτε, ο γόης του Χόλιγουντ είχε πει χαριτολογώντας ότι αυτό το «συμπαθητικό μαύρο γουρούνι είναι η πιο μακροχρόνια σχέση που είχα ποτέ», ενώ σε μια άλλη, περιέγραφε την ομολογουμένως περίεργη περιπέτεια που είχε βιώσει το πρωινό της 16ης Ιανουαρίου του 1994, όταν καταστροφικός σεισμός χτύπησε το Λος Άντζελες.

«Ο Μαξ κοιμόταν στο κρεβάτι, μαζί μου και με ξύπνησε λίγα λεπτά πριν τον σεισμό. Την ώρα που του φώναζα και τον μάλωνα, άρχισαν να κουνιούνται τα πάντα γύρω μου. Σηκώθηκα όρθιος, ολόγυμνος έχοντας δίπλα μου τον έκπληκτο Μαξ κι άρχισα να τρέχω γιατί το σπίτι μου βρισκόταν σε λόφο και ήθελα να σώσω τον φίλο μου που έμενε στον ξενώνα, στο ισόγειο και βέβαια τον εαυτό μου. Βρέθηκα στο ισόγειο και έπεσα πάνω στον επίσης γυμνό φίλο μου που κρατούσε ένα όπλο. Αντί να βγω έξω, προτίμησα να πιάσω ένα στυλό κι ένα κομμάτι χαρτί. Ήθελα να γράψω ένα σημείωσα στους φίλους μου ώστε αν μας έβρισκαν νεκρούς να καταλάβαιναν ότι 'δεν είναι αυτό που νομίζετε'. Ξέρετε, ήταν λίγο περίεργο. Δύο γυμνοί άνδρες, ένα όπλο κι ένα γουρούνι».

max3

Τα χρόνια πέρασαν, ο Μαξ μεγάλωσε και δέθηκε ακόμα περισσότερο με τον ιδιοκτήτη του. Μέχρι που άρχισαν τα προβλήματα υγείας. Αρθρίτιδα, μερική τύφλωση, γηρατειά. Κι ήρθε η δύσκολη στιγμή που όση δύναμη κι αν έχει κάποιος που συμβιώνει με ζωάκι, δυσκολεύεται πολύ να διαχειριστεί.

Αρχές Δεκεμβρίου του 2005. Ο Κλούνεϊ βρίσκεται στο Μανχάταν και έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό σόου για τις ανάγκες προώθησης μιας νέας ταινίας. Την ίδια ώρα, ο Μαξ «φεύγει» σιωπηλά στο σπίτι, στους λόφους του Χόλιγουντ. Μην τον λυπάστε, έκανε πολύ μα πολύ καλύτερη ζωή από ότι το μέσο γουρούνι και πέθανε ευτυχισμένος.

Χρόνια μετά, η Αμάλ ήρθε να γεμίσει το κενό που άφησε στην καρδιά του Κλούνεϊ το πλέον αγαπημένο από τα δεκάδες κατοικίδια που είχε κατά καιρούς. Και είναι πολύ τυχερή η κυρία Αλαμουντίν που ο Μαξ στιγμάτισε τόσο τον σύζυγό της. Όταν ένας ρεπόρτερ ρώτησε τον γνωστό ηθοποιό αν σκέφτεται να αγοράσει κάποιο άλλο γουρουνάκι, αυτός απάντησε αρνητικά.

«Ο Μαξ κάλυψε κάθε γουρουνίσια ανάγκη μου...».

* Με πληροφορίες από Independent, Guardian, Hollywood Reporter

Πηγή φωτό: Twitter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ