ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στον Τζεφ Μπρίτζες το τιμητικό βραβείο των Critics Choice Awards

Στον Τζεφ Μπρίτζες το τιμητικό βραβείο των Critics Choice Awards
ΑP Photo

Τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας του θα λάβει -δικαιωματικά- φέτος ο Τζεφ Μπρίτζες από την Ενωση Κριτικών Αμερικής και Καναδά (Critics Choice Association - CCA). Η τελετή θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες.

Μπορεί ο ρόλος στην cult πια μαύρη κωμωδία των Αδελφών Κοέν, The Big Lebowski να χαρακτήρισε το δεύτερο μισό της καριέρας του και να τον έκανε είδωλο, όμως ο Τζεφ Μπρίτζες είχε μία ολόκληρη φιλμογραφία πίσω του.

Αυτό αναγνωρίζουν τα μέλη της Ενωσης Κριτικών Αμερικής και Καναδά (Critics Choice Association - CCA) και στην 28η τελετή απονομής των Critics Choice Awards τον επέλεξαν για να του απονείμουν το Τιμητικό Βραβείο για το σύνολο της καριέρας του.

Από το «The Last Picture Show» του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς (για το οποίο κέρδισε την πρώτη από τις συνολικά 7 οσκαρικές του υποψηφιότητες), μέχρι το «Crazy Heart» του Σκοτ Κούπερ (όπου κέρδισε επιτέλους το Όσκαρ Α' Ανδρικού), από το «Starman» του Τζον Κάρπεντερ μέχρι το «Hell or High Water» του Ντέιβιντ ΜακΚένζι, κι από το «Fisher King» του Τέρι Γκίλιαμ μέχρι το «Bad Times at the El Royale» του Ντρου Γκόνταρντ, δεκάδες ρόλοι αποδεικνύουν κάθε φορά την καλλιτεχνική του αξία.

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Κριτικών, Τζόι Μπέρλιν, μίλησε για την επιλογή τους να δώσουν στον Μπρίτζες το φετινό Τιμητικό Βραβείο τους:

«Από το ντεμπούτο του δίπλα στον πατέρα του στο τηλεοπτικό "Sea Hunt" και τον εμβληματικό The Dude του "The Big Lebowski", μέχρι την οσκαρική του ερμηνεία στο "Crazy Heart" η δεκαετιών καριέρα του δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη, κανενός άλλου. Ανυπομονούμε να γιορτάσουμε την εκπληκτική του καλλιτεχνική πορεία σε μία τελετή που θα του χαρίσει το φως του προβολέα εκατομμυρίων τηλεθεατών»

Ο Μπρίτζες ειχε πει για την καριέρα του σε παλιότερη συνέντευξη:

«Ο πατέρας μου, Λόιντ Μπρίτζες, έγινε πολύ διάσημος στα 50ς και 60ς γιατί έπαιζε σε μία δημοφιλή τηλεοπτική σειρά το "Sea Hunt". Ηταν τόσο καλός που ο κόσμος πίστευε ότι ήταν πραγματικά δύτης εξερευνητής. Αυτό είναι μεγάλο κοπλιμέντο από τη μία, και μεγάλη παγίδα από την άλλη. Γιατί συνεχώς του έδιναν να παίξει τέτοιους ρόλους. Στη δική μου καριέρα λοιπόν αποφάσισα να μην αναπτύξω ποτέ μία τόσο δυνατή περσόνα που θα εμποδίζει τον επόμενο ρόλο. Ηθελα να μπερδεύω κάπως το κοινό για το ποιος πραγματικά είμαι, παίζοντας άλλα πράγματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ