ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ: Τέλος στη διαμάχη, κατέληξαν σε συμφωνία

Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ: Τέλος στη διαμάχη, κατέληξαν σε συμφωνία
ΑP Photo

Ο Τζονι Ντεπ και η πρώην σύζυγός του, Άμπερ Χερντ, κατέληξαν σε συμβιβασμό στην υπόθεση για συκοφαντική δυσφήμιση, δίνοντας τέλος στο πιο πολυσυζητημένο διαζύγιο του Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια.

Οι δικηγόροι τους κατέληξαν σε συμφωνία σύμφωνα με την οποία η ασφαλιστική εταιρεία της Χερντ θα πληρώσει στον Ντεπ ένα εκατομμύριο δολάρια προκειμένου να κλείσει η υπόθεση.

«Η Άμπερ ανυπομονεί τώρα να συνεχίσει τη ζωή της όπως σχεδίαζε να κάνει πριν από έξι χρόνια», είπε στη Mail Online πηγή από το περιβάλλον της ηθοποιού. «Θέλει να αφήσει πίσω της αυτό το ατυχές επεισόδιο και να στραφεί σε αυτό που αγαπά στη ζωή: Την καριέρα της, την οικογένειά της και τους στόχους της».

Οι δύο διάσημοι ηθοποιοί είχαν εμπλακεί σε μια σκληρή δικαστική μάχη τα τελευταία έξι χρόνια. Δικαστήριο στο Λονδίνο αποφάσισε υπέρ της, αλλά μια δεύτερη δίκη στις ΗΠΑ, κατέληξε υπέρ του Ντεπ.

Η ηθοποιός διατάχθηκε τότε να πληρώσει 10.000.000 δολάρια για αποζημίωση και 5 εκατομμύρια δολάρια (αργότερα μειώθηκαν σε 365.000 δολάρια) ως τιμωρητική αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ ο Ντεπ κλήθηκε να της δώσει δύο εκατομμύρια δολάρια.

Όλα για την «αλήθεια»

Η Χερντ, σε ανάρτησή της στο Instagram, γράφει ότι «έχασε την πίστη της στο αμερικανικό νομικό σύστημα».

«Υπερασπίστηκα την αλήθεια μου και με αυτόν τον τρόπο καταστράφηκε η ζωή μου. Οι ύβρεις που αντιμετώπισα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια πιο γιγαντωμένη εκδοχή των τρόπων με τους οποίους οι γυναίκες θυματοποιούνται όταν επιλέξουν να σπάσουν τη σιωπή τους και να πουν την αλήθεια τους. Τώρα έχω, επιτέλους, την ευκαιρία να απελευθερωθώ».

Η ηθοποιός εξήγησε ότι η ανάρτηση δεν αποτελεί παραδοχή οποιωνδήποτε πράξεων, «ούτε πράξη παραχώρησης».

Οι δικηγόροι του Ντεπ, Μπέντζαμιν Τσου και Καμίλ Βάσκεθ, είπαν ότι ο ηθοποιός είναι χαρούμενος. Το «οδυνηρό κεφάλαιο» τελείωσε και επιβεβαίωσε ότι θα δωρίσει τα χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σε μια δήλωση είπαν: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κλείσουμε επισήμως την πόρτα σε αυτό το οδυνηρό κεφάλαιο για τον κύριο Ντεπ, ο οποίος κατέστησε σαφές σε όλη αυτή τη διαδικασία ότι προτεραιότητά του ήταν να φέρει στο φως την αλήθεια. Η ομόφωνη απόφαση των ενόρκων και η απόφαση που προέκυψε υπέρ του κυρίου Ντεπ και κατά της κυρίας Χερντ παραμένουν πλήρως σε ισχύ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ