ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Ουκρανία συγκρίνει τη ρωσική εισβολή με την ταινία «Die Hard» - «Πολύ σκληροί για να πεθάνουμε»

Η Ουκρανία συγκρίνει τη ρωσική εισβολή με την ταινία «Die Hard» - «Πολύ σκληροί για να πεθάνουμε»

Η ταινία «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» με τον Μπρους Γουίλις θεωρείται ως η απόλυτη χριστουγεννιάτικη ταινία, αλλά φέτος η Ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει για ένα τελείως διαφορετικό λόγο.

Ένα tweet που ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του το υπουργείο Άμυνας της χώρας δείχνει ένα μονταρισμένο τρέιλερ της ταινίας του 1988 το οποίο παρομοιάζει την πλοκή της ταινίας, μια τρομοκρατική επίθεση σε έναν πολυτελέστατο ουρανοξύστη, με την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Υπό τους ήχους του «Carol of the Bells» του Ουκρανού συνθέτη Μίκολα Λεόντοβιτς αλλά και του «Let It Snow» του Φρανκ Σινάτρα, ένα κείμενο περιγράφει την πλοκή, αναφέροντας ότι «φέτος τα Χριστούγεννα, η Ουκρανία γιορτάζει την ιστορία του πώς η ειδική στρατιωτική επιχείρηση ενός αλαζονικού τρομοκράτη ματαιώθηκε από ένα αδύναμο αουτσάιντερ. Ήταν το τέλειο σχέδιο χωρίς να έχει αφεθεί τίποτα στην τύχη του, μέχρι που όλα πήγαν στραβά. Ο πόλεμος που ποτέ δεν ήθελες, είναι αυτός που δεν έχεις την πολυτέλεια να χάσεις. Αυτά τα Χριστούγεννα, η πανάρχαια ιστορία του Δαβίδ και του Γολιάθ εξελίσσεται δίπλα στο σπίτι σου».

Το βίντεο συνεχίζει αλλάζοντας πλάνα από την ταινία και την ρωσική εισβολή, δείχνοντας επίσης και τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο εξώφυλλο του περιοδικού Time με την ατάκα του Άλαν Ρίκμαν «διαβάζω γι’ αυτούς στο περιοδικό Time» να ακούγεται.

Το ευφάνταστο βίντεο του Ουκρανικού υπουργείου:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ