ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Avatar: The Way of Water: «Έσπασε» το ρεκόρ των box office - Ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια

Avatar: The Way of Water: «Έσπασε» το ρεκόρ των box office -  Ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια
Η ταινία έσπασε το ρεκόρ των box office σε λιγότερες από 14 μέρες προβολής στους κινηματογράφους AP Photo/Vianney Le Caer

Το σίκουελ της ταινίας  «Avatar: The Way of Water», ήρθε 13 χρόνια μετά και έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, προκαλώντας φρενίτιδα σε όλους τους φαν παγκοσμίως, αφού σε λιγότερες από 14 μέρες, έσπασε τα ταμεία, εισπράττοντας πάνω από 1 δις. δολάρια.

Σύμφωνα μάλιστα με το Variety, είναι η μοναδική ταινία που ξεπέρασε το πολυπόθητο ορόσημο του box office σε μόλις 14 ημέρες προβολής σύμφωνα με το Variety.

Μόνο δύο ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2022 κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτό το όριο και είναι το «Top Gun: Maverick», που χρειάστηκε 31 ημέρες και το «Jurassic World Dominion», που χρειάστηκε περισσότερους από τέσσερις μήνες.

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του Τζέιμς Κάμερον ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου με 134 εκατ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 435 εκατ. δολάρια παγκοσμίως. Με προϋπολογισμό 350 εκατ. δολάρια πρέπει να αποφέρει σύμφωνα με τον σκηνοθέτη περίπου $2 δισεκατ. με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα φτάσει μέχρι $1,5 δισεκατ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το «The Way of Water» εξαρτώνται πολλά, λόγω ότι είναι η πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες συνέχειες της υπερπαραγωγής του 2009 που ήταν η πιο κερδοφόρα ταινία όλων των εποχών με 2,97 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Οι υπόλοιπες τρεις θα κυκλοφορήσουν το 2024, 2026 και το 2028, αντίστοιχα. Ο σκηνοθέτης ωστόσο, έχει αφήσει να εννοηθεί σε συνέντευξή του στο «Empire» ότι μπορεί να μη σκηνοθετήσει τις δύο τελευταίες ταινίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ