ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ματ Ντέιμον: Βρίσκεται στα «πρώιμα στάδια» δημιουργίας ντοκιμαντέρ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ματ Ντέιμον: Βρίσκεται στα «πρώιμα στάδια» δημιουργίας ντοκιμαντέρ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο Ματ Ντέιμον είπε ότι δεν έχει συναντήσει ακόμη τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP Photo

Ο Ματ Ντέιμον αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ότι είναι στα «πρώιμα στάδια» δημιουργίας ντοκιμαντέρ έργο για την Ουκρανία.

Ο Αμερικανός ηθοποιός είναι παραγωγός του ντοκιμαντέρ «Kiss the Future» που εξιστορεί τον αγώνα των πολιτών του Σεράγεβο κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Το πολιτικό ντοκιμαντέρ που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην ειδική ενότητα του Φεστιβάλ του Βερολίνου σκηνοθέτησε ο Νέναντ Τσίτσιν-Σάιν με βάση τα απομνημονεύματα του ανθρωπιστή Μπιλ Κάρτερ «Fools Rush in: A Memoir». Συγκεκριμένα δείχνει πώς η αποφασιστικότητά του οδήγησε στη στράτευση του μεγαλύτερου ροκ συγκροτήματος στον κόσμο, των U2, για να βοηθήσει να λάμψει το φως.

Ερωτηθείς αν σκέφτεται να ακολουθήσει τα βήματα του Σον Πεν με μια ταινία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ματ Ντέιμον, σύμφωνα με το Variety είπε ότι «παρακολουθεί όπως όλοι με φρίκη αυτά που εκτυλίσσονται εκεί τον τελευταίο χρόνο» και παρ’όλο που «δεν έχει κάτι για αυτό τώρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα κάνει».

«Πραγματικά έχω κάποιον εκεί που κάνει έρευνα, αλλά είναι στα πρώτα του στάδια» συνέχισε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Ματ Ντέιμον είπε ότι δεν έχει συναντήσει ακόμη τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά «είχε την ευκαιρία να συναντήσει τη σύζυγό του στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».

Ο Ντέιμον είπε, ωστόσο, ότι «δεν υπάρχει μια γενική στρατηγική» για τη δημιουργία περισσότερων πολιτικών ντοκιμαντέρ σε συνεχή βάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ