ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σερ, DeGeneres, Beyoncé και Sheeran στα δικαστήρια. Ποιoς μηνύει ποιoν; Ένας οδηγός

Σερ, DeGeneres, Beyoncé και Sheeran στα δικαστήρια. Ποιoς μηνύει ποιoν; Ένας οδηγός

Αγωγή κατέθεσε η αειθαλής καλλιτέχνιδα Σερ στην εταιρία οικονομικής διαχείρισης SAIL Venture Partners για τις λάθος επενδύσεις που τις κόστισαν χιλιάδες δολάρια εξαπατώντας την.

Η μήνυση κατατέθηκε την Τετάρτη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες και σε αυτήν η ντίβα απαιτεί να αποζημιωθεί για όλες τις «επικίνδυνες ή επισφαλείς επενδύσεις» που έγιναν εις βάρος της από την SAIL Venture Partners.

Σε αυτήν η 70χρονη σταρ που γράφει ιστορία στη showbiz από τα 60s και έκανε την τελευταία της περιοδεία το 2014 μιλάει για «κακόβουλη και δόλια συμπεριφορά» και διεκδικεί αποζημίωση, το ποσό της οποίας δεν διευκρινίζεται.

Αυτή δεν είναι η μόνη υπόθεση δικαστικής διαμάχης διασήμων της εβδομάδας.

Μήνυση κατά της Ellen DeGeneres κατέθεσε μεσίτρια, η οποία ένιωσε προσβεβλημένη από όσα ακούστηκαν στην εκπομπή της παρουσιάστριας όταν έκανε σεξιστικό σχόλιο με αφορμή το όνομα της, Titi Pierce προχωρώντας σε χιουμοριστικό λογοπαίγνιο με τη λέξη «στήθος».

Ellen DeGeneres 2011

Στην αγωγής της η 35χρονη από την Τζόρτζια των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι το όνομά της προφέρεται «Tee Tee ... όπως και υπαγορεύει η γραμματική» και όχι όπως το ανάγνωσε η DeGeneres στη διάρκειας μίας ενότητας της τηλεοπτικής εκπομπής της όπου και διαβάζει αγγελίες από εφημερίδες.

«Σε όλη μου τη ζωή, κανείς δεν έχει αναφερθεί ποτέ στο όνομά μου με αυτό τον τρόπο. Αυτό έγινε στις 22 Φεβρουαρίου στην εθνική τηλεόραση» αναφέρει και μιλάει για «γελοιοποίηση της» από το ακροατήριο.

Η Pierce αξιώνει αποζημίωση και ζητά την απόσυρση του επίμαχου τμήματος από την εκπομπή.

Μήνυση κατά της Beyoncé κατέθεσε ο σκηνοθέτης Matthew Fucks στην οποία και κατηγορεί τη ντίβα ότι η οπτικοποιημένη εκδοχή του album της Lemonade αντιγράφει οπτικά στοιχεία από το δικό του φιλμ μικρού μήκους Palinoia (2014).

Η μήνυση κατατέθηκε ενάντια στην ερμηνεύτρια, την Parkwood Entertainment αλλά και την Columbia/Sony.

Ο Fucks αξιώνει αποζημίωση από την Beyoncé και απαιτεί μερίδιο από τις πωλήσεις.

beyonce Lemonade womens perspective 620x350

Τέλος, μήνυση κατέθεσαν ενάντια στον φίλο της Τέιλορ Σουίφτ και πρώην νικητή του X Factor, Ed Sheeran δυο μουσικοί από την Αμερική για $20 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι Martin Harrington και Thomas Leonard το single του Sheeran, Photograph, έχει την ίδια δομή με τη δική τους σύνθεση, Amazing που κυκλοφόρησαν το 2009.

Οι Harrington και Leonard ισχυρίζονται ότι το ρεφρέν του Photograph έχει 39 ίδιες νότες με τη δική τους σύνθεση.

Ed Sheeran 2013

ΔΗΜΟΦΙΛΗ