ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2023: «Τέλος» το κόκκινο χαλι μετά από 60 χρόνια 

Όσκαρ 2023: «Τέλος» το κόκκινο χαλι μετά από 60 χρόνια 
Εργαζόμενοι άνοιξαν ένα χαλί στο χρώμα της σαμπάνιας AP Photo/Chris Pizzello

Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία 60 περίπου χρόνια στις τελετές απονομής βραβείων των Όσκαρ, εκτός από ένα: το κόκκινο χαλί.

Οι αποχρώσεις του μπορεί να ποικίλλουν ανά τα χρόνια, αλλά ήταν πάντα κάποια απόχρωση του κόκκινου. Μέχρι φέτος.

Την Τετάρτη (8/3) έξω από το Dolby Theatre στο Χόλιγουντ, εργαζόμενοι άνοιξαν ένα χαλί στο χρώμα της σαμπάνιας καθώς ο Τζίμι Κίμελ, ο οποίος παρουσιάζει τα 95α Όσκαρ την Κυριακή, ανήγγειλε το γεγονός, όπως μετέδωσε το Associated Press.

«Νομίζω ότι η απόφαση να επιλέξουμε ένα χαλί στο χρώμα της σαμπάνιας αντί για ένα κόκκινο χαλί, δείχνει πόσο σίγουροι είμαστε ότι δεν θα χυθεί αίμα», είπε αστειευόμενος ο Κίμελ.

Την απόφαση να αλλάξει το χρώμα έλαβε η δημιουργική σύμβουλος Lisa Love, που είναι χρόνια συνεργάτιδα της Vogue και ο Raúl Àvila, δημιουργικός διευθυντής του Met Gala στη Νέα Υόρκη.

Το κόκκινο χαλί των Όσκαρ χρονολογείται από το 1961, στα 33α Όσκαρ που έλαβαν χώρα στο «Santa Monica Civic Auditorium», όταν το «The Apartment» του Billy Wilder κέρδισε την καλύτερη ταινία και όταν ο Burt Lancaster και η Elizabeth Taylor κέρδισαν τα βραβεία ερμηνείας.

Ήταν το 1961 όταν μεταδόθηκε για πρώτη φορά τηλεοπτικά η τελετή από το ABC News. Το ευρύ κοινό δεν θα έβλεπε το κόκκινο χαλί σε όλο του το μεγαλείο στην τηλεόραση μέχρι το 1966, όταν τα Όσκαρ μεταδόθηκαν για πρώτη φορά έγχρωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ