ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το νέο άλμπουμ των Depeche Mode, μία «ωδή» στο χαμό του ιδρυτικού μέλους της μπάντας

Το νέο άλμπουμ των Depeche Mode, μία «ωδή» στο χαμό του ιδρυτικού μέλους της μπάντας
Ο τραγουδιστής των Depeche Mode, Dave Gahan AP Photo/Luca Bruno

Οι Depeche Mode, μετά το θάνατο του ιδρυτικού μέλους του συγκροτήματος και φίλου τους, Άντι Φλέτσερ επέλεξαν να μην αναπληρώσουν το κενό του, μένοντας πλέον οι δυο τους. Ο Ντέιβ Γκααν κι ο Μάρτιν Γκορ. Έτσι, το βρετανικό συγκρότημα μπήκε ξανά στο studio και κυκλοφόρησε την Παρασκευή (24/3), το 15ο LP του, με τίτλο «Memento Mori».

Η λατινική φράση «memento mori» σημαίνει «να θυμάσαι ότι είσαι θνητός».

«Ακούγεται μακάβριο, αλλά μπορείς να το δεις από τη θετική του πλευρά. Να ζεις κάθε μέρα στο έπακρο. Και έτσι θέλουμε να το ερμηνεύσουμε», είπε για το άλμπουμ ο Martin Gore και εξήγησε: «Μετά τον θάνατο του Fletch, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε, καθώς είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα ήθελε και αυτός και αυτό έχει δώσει πραγματικά στο project ένα επιπλέον νόημα».

Η δισκογραφική αυτή δουλειά δημιουργήθηκε στην αρχή της πανδημίας, και πολλές ιστορίες των τραγουδιών αντλούν έμπνευση από εκείνη την περίοδο. Στα 12 νέα κομμάτια ακούμε διαφορετικούς ήχους και διαθέσεις, με θέματα όπως η παράνοια, η ψύχωση, η κάθαρση και η χαρά. Πάντα, όμως, πιστοί στο μουσικό ύφος της μπάντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ