ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Επιστρέφει η Wonder Woman στο Shazam

Επιστρέφει η Wonder Woman στο Shazam
Η Ισραηλινή ηθοποιός, που έχει υποδυθεί την Wonder Woman, Gal Gadot Jordan Strauss /Invision /AP

Μία ακόμη εμφάνιση «έκπληξη» φαίνεται ότι επιφύλασσε το «Shazam! Η οργή των Θεών» (Shazam! Το Fury of the Gods), με την επιστροφή της Γκαλ Γκαντότ στο ρόλο της Wonder Woman.

Στην ταινία η Wonder Woman εμφανίζεται προς το τέλος της ταινίας, προσπαθώντας να αναστήσει τον Shazam, αφού είναι το μόνο άτομο που έχει απομείνει με υπερφυσικές δυνάμεις.

Παρατηρώντας όμως τη σκηνή δεν ήταν λίγοι και λίγες αυτοί και αυτές που ισχυρίστηκαν πως το πρόσωπο της Γκαντότ «φορέθηκε» στο σώμα ενός άλλου ηθοποιού χρησιμοποιώντας τεχνολογία deepfake, με τον σκηνοθέτη της ταινίας να σπεύδει να διαψεύσει αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Μια συγκεκριμένη εμφάνιση στο «Shazam! Η οργή των Θεών» έπρεπε να γυριστεί στην Αγγλία, αλλά δεν μπορούσα να πάω λόγω ενός προβλήματος με τη βίζα, γι' αυτό σκηνοθέτησα εξ αποστάσεως», έγραψε ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντάβιντ Φ. Σάντμπεργκ στο Twitter, ενώ μοιράστηκε ένα βίντεο με τον ίδιο να σκηνοθετεί εξ αποστάσεως τη σκηνή της Γκαντότ.

«Δεν ήταν ένα deepfake όπως πιστεύουν ορισμένοι».

Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι εικασίες πως έχει εφαρμοστεί η τεχνολογία deepfake, η Γκαντότ φαίνεται σε μια από τις οθόνες του υπολογιστή του Σάντμπεργκ καθώς σκηνοθετεί την ταινία.

Η φήμη τροφοδοτήθηκε από τις φωτογραφίες του «Shazam 2» που παρουσίαζαν στο ρόλο της Wonder Woman την Τέιλορ Κεϊχιλ. Οι εικόνες έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι ήταν η Κεϊχιλ που έπαιξε στη σκηνή του «Shazam 2» και όχι η Γκαντότ.

«Γυρίσαμε τη σκηνή με την Τέιλορ για να καταλάβουμε τι κάλυψη χρειαζόμασταν στη συνέχεια με την Γκαλ αφού δεν μπορούσε να έρθει στην Ατλάντα», ανάρτησε η Σάντμπεργκ στο Twitter. «Δεν υπάρχει απολύτως κανένα deepfaking. Όταν βλέπεις την Γκαλ είναι 100% αυτή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ