ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όχι, ο 74χρονος Πολ ΜακΚάρτνεϊ δεν σκοτώθηκε ποτέ το 1969

Όχι, ο 74χρονος Πολ ΜακΚάρτνεϊ δεν σκοτώθηκε ποτέ το 1969

Είναι μια από τις πιο απολαυστικές στην παράνοια τους, θεωρίες μουσικής συνωμοσιολογίας για ανάγνωση όταν δεν αντέχεις να περιμένεις άλλο το τέλος της βίας στο Euro.

Οπότε διαβάζεις το παράλογο, σου υπενθυμίζεις μια ιστορία από το παρελθόν για τον εξομολογητικό σε διάθεση άντρα που είπε σε μια ακόμη συνέντευξη του στο BBC4 ότι "η λέξη καριέρα είναι λίγο παραπλανητική γιατί όλη αυτή η πορεία για μένα ήταν περισσότερο μια μουσική περιπέτεια παρά μια δουλειά".

Μια περιπέτεια που του στοίχισε σχεδόν το ίδιο του το κεφάλι. Μετά τη διάλυση των Σκαθαριών που οδήγησε ανάμεσα σε άλλα η κόντρα του με τον φίλο και αντίπαλο του Τζον Λένον, ο Πολ έπεσε σε κατάθλιψη, έγραψε στην πρόσφατη βιογραφία του ζωντανού θρύλου της μουσικής σκηνής.

Σπουδαίος καλλιτέχνης και πολύ πλούσιος για να ασχοληθεί με οτιδήποτε πέρα από την οικογένεια και τις φιλανθρωπίες ή τις ίντριγκες του, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ χάραξε τον μουσικό χάτρη της βρετανικής δισκογραφίας (τουλάχιστον) και είναι τροπαιούχος.

Μεγιστάνας της μουσικής που ακούγεται κάπως εγωπαθής όταν σχολιάζει για τη νέα συλλογή του “Pure McCartney” ότι πρόκειται για “ηχογραφήσεις του με μόνο στόχο να έχει κάτι ευχάριστο για να ακούει”. Η έπαρση του συγχωρείτε γιατί στη συνέχεια ο Σερ καλεί και άλλους στο μουσικό του ταξίδι.

“Ίσως είναι ιδανικό για να το απολαύσεις σε μια μεγάλη διαδρομή με το αυτοκίνητο ή ένα απόγευμα στο σπίτι ή σε πάρτι με φίλους. Οπότε καθίσαμε και φτιάξαμε αυτές τις τελείως διαφορετικές playlists από διάφορες περιόδους της καριέρας μου” λέει για το επιμελημένο playlist που μας ξεναγεί σε μια καριέρα από τα 70s στο τώρα.

Beatles, Wings και Fireman, όλοι οι μουσικοί εαυτοί του απλώνονται σε μια χορταστική έκδοση που αξίζει να ανακαλύψεις εαν σε ενδιαφέρει η μουσική κληρονομικά που συνεχίζει να μας αφήνει ένας από τους πιο πλούσιους δημιουργικά και κυριολεκτικά καλλιτέχνες του κόσμου που ξεπέρασε την κατάθλιψη, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, την ακμή και την παρακμή του καταφεύγοντας πάντα στη μουσική του και τις χαριτωμένες υπερβολές του.

Ναι, ο ΜακΚάρτνεϊ φρόντιζε να φέρνει με το Concorde πίτσες από τη Νέα Υόρκη μπροστά του και να ναυλώνει ιδιωτικό lear jet για να στείλει σε κτηνίατρο ένα παπάκι που πληγώθηκε στο δρόμο.

paul1

Όχι ο ΜακΚάρτνεϊ δεν πέθανε τον Ιανουάριο του 1967 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Το μυστήριο είναι αυτό

1967 ο ΜακΚάρτνεϊ είναι νεκρός

1969 ο Πολ Μακάρτνεϊ κάνει ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις.

“Μπορεί η φήμη να ξεκίνησε γιατί δεν εμφανίζομαι πολύ δημοσίως τελευταία. Έχω κάνει αρκετές δημόσιες εμφανίσεις για μια ζωή και δεν έχω κάτι να πω αυτές τις μέρες. Είμαι χαρούμενος με την οικογένεια μου και θα δουλέψω όταν θέλω να δουλέψω. Δούλευα επί 10 χρόνια χωρίς ρεπό, τώρα έχω ρεπό. Θα ήθελα να είμαι λιγότερο διάσημος” έλεγε ο ίδιος στο περιοδικό LIFE τον Νοέμβριο αλλά δεν ήταν ο γνωστός, πραγματικός εαυτός του. Ήταν κάποιος άλλος. Ένας σωσίας που αντικατέστησε τον νεκρό από το 1967 Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ετών 74 σήμερα.

mccartney life magazine

Πειστήριο 1

AbbeyRoad

Στο εξώφυλλο του “Abbey Road” ο Πολ είναι ο μοναδικός που περπατάει ξυπόλητος. Στην Ινδία οι νεκροί θάβονται ξυπόλητοι οπότε είναι νεκρός. Επίσης περπατάει σε άλλο βήμα από τους υπόλοιπους. Είναι πολύ νεκρός.

Πειστήριο 2α.

Στο εξώφυλλο του “Sgt Pepper’s lonely hearts club band”, ο Ρίνγκο και ο Τζορτζ φαίνονται να κρατάνε όρθιο τον Πολ. Πίσω του διακρίνεται ο συγγραφέας Στέφεν Κρέιν, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 28 ετών. Ο Πολ θα ήταν 28 το 1969. Ο Κρέιν είχε γράψει ένα διήγημα για τέσσερις φίλους που ναυαγούν σε μία βάρκα και ο ένας πεθαίνει για να σώσει τους υπόλοιπους τρεις. Είναι οι Beatles. O Πολ είναι νεκρός.

SgtPepper

Πειστήριο 2β.

Στο ίδιο πάντα εξώφυλλο τον Πολ περιστοιχίζει πλειάδα νεκρών διάσημων. Μέριλιν Μονρόε, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Μέριλιν Μονρόε, Τζέιμς Ντιν, Τζέιν Μάνσφιλντ και ο πρώτος των Betales που έφυγε νωρίς, ο Στούαρτ Σούτκλιφ τον θέλουν στην παρέα τους. Τον έχουν από τον Ιανουάριο του 1967, όταν και ο Πολ πέθανε. Σε αυτοκινητιστικό.

Όποιος θέλει να παρακολουθήσει την παράνοια της υπόθεσης τους μπορεί να αναζητήσει την αφιερωματική ιστοσελίδα Τhebeatlesneverexisted τελεία com.

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ διασκεδάζει με όλο το παραπάνω. Άλλωστε ξέρει ότι “ό,τι είναι νεκρό, δεν πεθαίνει ποτέ”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ