ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Διεθνή γαστρονομικά brands και διάσημοι σεφ ρίχνουν άγκυρα στις Κυκλάδες

Διεθνή γαστρονομικά brands και διάσημοι σεφ ρίχνουν άγκυρα στις Κυκλάδες

Η νέα σεζόν καταφθάνει γοργά με παγκοσμίως διάσημα εστιατορικά brands και πολυβραβευμένους σεφ να σαλπάρουν για τα νησιά μας.

Κάθε καλοκαίρι οι καλύτεροι Έλληνες σεφ και τα πιο διάσημα εστιατορικά brands «μετοικούν» στα νησιά μας, με ιδιαίτερη έμφαση στις Κυκλάδες, ώστε να δημιουργήσουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες σε μαγευτικά περιβάλλοντα και ειδυλλιακά σκηνικά για τους χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται από κάθε γωνιά της γης -και της χώρας μας- για να απολαύσουν τις διακοπές τους. Φέτος ήδη έχουν ανακοινωθεί πολλά και σημαντικά, ενώ αναμένεται και λαμπρή συνέχεια.

Να θυμίσουμε πως η περσινή σεζόν έφερε εκπληκτικά νέα από Σαντορίνη, όπου κυριολεκτικά «έβρεξε» αστέρια Michelin με τρία από τα σημαντικότερα εστιατόρια της χώρας μας να αποκτούν αδελφάκια στο νησί του ηφαιστείου. Έτσι και φέτος συναντούμε το Varoulko Santorini του Λευτέρη Λαζάρου εντός του Grace Hotel στο Ημεροβίγλι, το Botrini’s Santorini του Έκτορα Μποτρίνι εντός του Katikies Santorini στην Οία, και φυσικά το Magma by Spondi με σεφ τον Arnaud Bignon στο Magma Resort στο Βουρβούλο. Σε αυτό το υπέροχο γαστρονομικό παζλ έρχονται λοιπόν να προστεθούν και άλλα εξίσου όμορφα και γευστικά.

ΠΑΡΟΣ

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης εμπνέεται από την παριανή κουζίνα

Μία ολοκαίνουρια ξενοδοχειακή άφιξη, συνοδευόμενη από μία πολύ σημαντική γαστρονομική υπογραφή, καταφθάνει μέσα στο Μάιο στο νησί της Πάρου, αφού ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης (βλ. CTC) υπογράφει τη γευστική εμπειρία των επισκεπτών του νέου 5άστερου Minois. Το πολυτελές resort, που άλλαξε χέρια και ανακαινίστηκε εκ βάθρων, ενώ πλέον είναι μέλος των Small Luxury Hotels of the World, κλέβει τις εντυπώσεις με τα υπέροχα δωμάτια και τις σουίτες του με τις ιδιωτικές πισίνες, αλλά και με τους αέρινους κοινόχρηστους χώρους του, που διαπνέονται από μία χαρακτηριστική μεσογειακή αύρα σε χρώματα και διάθεση.

Η πανοραμική θέα στη θάλασσα, η εντυπωσιακή πισίνα, το όμορφο spa και οι personalised υπηρεσίες συμπληρώνουν το παζλ της ιδανικής φιλοξενίας, με το fine dining εστιατόριο Olvo (από την αρχαία ελληνική λέξη που σημαίνει «ευμάρεια») να αναδεικνύει τις τοπικές γεύσεις, τις μαγειρικές παραδόσεις, αλλά και τα ντόπια υλικά -το ξενοδοχείο διαθέτει και μικρό ιδιόκτητο μποστάνι- και να αποτελεί τον λευκό καμβά πάνω στον οποίο ο πολυβραβευμένος σεφ θα φιλοτεχνήσει τις κορυφαίες γευστικές δημιουργίες του.

Η Πάρος αποκτά το δικό της Matsuhisa

Μέσα στο επόμενο διάστημα ένα νέο πολυτελές resort 5 αστέρων ανοίγει τις πόρτες του πάνω στην πανέμορφη παραλία Πιπέρι και μαζί του φέρνει τις παγκοσμίως διάσημες γεύσεις του Nobu για πρώτη φορά στο νησί. Το ολοκαίνουριο Avant Mar – με το όνομά του να εμπνέεται από το ρεύμα μετα-μοντερνισμού Avant Garde-, εκτός από τις πολυτελείς εγκαταστάσεις του και τις tailor-made υπηρεσίες του, διαθέτει και το πρώτο εστιατόριο Matsuhisa στο νησί. Το νέο εστιατόριο του διάσημου brand θα είναι το τρίτο της χώρας μας και το δεύτερο των Κυκλάδων, με τα δύο προηγούμενα να συναντώνται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και τη Μύκονο. Ο ίδιος ο celebrity chef λογικά θα είναι παρών κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων Nobu Festivals, που ελπίζουμε πως θα βρίσκονται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα και του πανέμορφου Avant Mar.

Πέρα από το γαστρονομικό κομμάτι, που φυσικά δεν περιορίζεται στο νέο Matsuhisa, αλλά περιλαμβάνει και εξαιρετική ελληνική κουζίνα στο κομψό all-day εστιατόριο πάνω στο κύμα με τοπικά προϊόντα και μοντέρνες τεχνικές δια χειρός του βραβευμένου executive chef Δημήτρη Κατσάνου, το Avant Mar έρχεται να ανεβάσει τον πήχη της φιλοξενίας στο νησί. Σε απόσταση αναπνοής από τη Νάουσα και μέσα σε μία έκταση 6 στρεμμάτων, τα 38 πολυτελή δωμάτια και οι private pool suites παρέχουν όλες τις προϋποθέσεις για μία αξέχαστη εμπειρία διαμονής, ενώ η εντυπωσιακή πισίνα, το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο, το wellness centre, το open-air θέατρο και η concept boutique, και φυσικά η αμμώδης παραλία Πιπέρι με τα γαλαζοπράσινα νερά, έρχονται να συμπληρώσουν την τέλεια πρόταση διακοπών.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Ο Δημήτρης Κατριβέσης στο νησί του ηφαιστείου

Το υποβλητικό Kivotos Santorini ουσιαστικά άνοιξε πέρσι για πρώτη φορά τις πόρτες του στο νησί της Σαντορίνης στο μαγευτικό Ημεροβίγλι και μαζί μας σύστησε στο ιδιαίτερο Mavro Restaurant με την απίστευτη θέα στην Καλντέρα. Φέτος ο διεθνώς καταξιωμένος και πάντα ανατρεπτικός σεφ Δημήτρης Κατριβέσης αναλαμβάνει να χαρίσει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες στο εκλεκτικό κοινό του ξενοδοχείου και όχι μόνο, φέρνοντας το διάσημο πλέον tradinnovation δημιουργικό concept τού στο νησί και προσκαλώντας μας να «γευτούμε τη σύγχρονη παράδοση».

Η μαγειρική φιλοσοφία του σεφ παντρεύει τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα με τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει στα ταξίδια του συνθέτοντας ένα μενού που ισορροπεί αριστοτεχνικά μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας (tradition + innovation = tradinnovation) και στο οποίο πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ψάρια που παραδίδονται καθημερινά από τους ντόπιους ψαράδες των παραθαλάσσιων χωριών του νησιού. Ένα μενού σε αρμονία με τις ρίζες και τις παραδόσεις μας, με τολμηρές και εκρηκτικές γεύσεις που βασίζεται στη χρήση της ανοικτής φωτιάς. Διαφορετικά πιάτα τοποθετούνται στη μέση ως φόρος τιμής στο ελληνικό «μοίρασμα» και την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα. Ετικέτες από τον διεθνή αλλά και τον τοπικό αμπελώνα ολοκληρώνουν την ιδιαίτερη αυτή εμπειρία.

Το Beefbar προσγειώνεται στη Σαντορίνη

Το άκρως εντυπωσιακό Andronis Arcadia συζητήθηκε πολύ την προηγούμενη σεζόν με αφορμή τη μεγαλύτερη και πιο lively πισίνα στο νησί του ηφαιστείου, αφού η ομολογουμένως τεράστια Grande Pool, που καλύπτει 1.115 τετραγωνικά μέτρα, μαζί με τις fun dining εμπειρίες του Pacman Restaurant έγιναν talk of the town. Φέτος λοιπόν το υπερπολυτελές resort της Οίας φαίνεται αποφασισμένο να στρέψει και πάλι πάνω του τα βλέμματα, φέρνοντας το παγκοσμίως διάσημο resto brand Beefbar στο νησί.

Γεμάτο αντιθέσεις και εκπλήξεις, το Beffbar μας έχει συνηθίσει να σπάει τους κανόνες και τις νόρμες με το πάντα εντυπωσιακό του design και τα τολμηρά του μενού, που συνδυάζουν την αίσθηση της μοντέρνας πολυτέλειας, την κομψότητα, την κορυφαία ποιότητα και την απλότητα σε έναν μαγικό mix n match. Εδώ λοιπόν θα απολαμβάνουμε το χρυσό γευστικό τρίπτυχο του Beefbar -street food με έμπνευση από όλο τον κόσμο, εξαιρετικές κοπές από Αυστραλία, Ιαπωνία και ΗΠΑ, και τα διάσημα iconic πιάτα του- με απρόσκοπτη θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου από αυτό το καλοκαίρι.

ΜΥΚΟΝΟΣ

Ο Έκτορας Μποτρίνι στο νησί των ανέμων

Όπως είπαμε και παραπάνω, πέρσι η Σαντορίνη απέκτησε το δικό της Botrini’s και φέτος μάλλον ήταν και η σειρά της Μυκόνου να πάρει λίγη αύρα από αστέρια Michelin. Το ολοκαίνουριο Botrini’s Mykonos βρίσκεται στην ειδυλλιακή βεράντα του Katikies Mykonos, δίνοντας την ευκαιρία στο εκλεκτικό κοινό της Μυκόνου να απολαύσει το πολυβραβευμένο ελληνικό fine dining στην καλύτερη εκδοχή του. Να σημειώσουμε πως φέτος το πολυτελές ξενοδοχείο ήταν το μοναδικό στο νησί που κέρδισε μία θέση στη διάσημη λίστα Travel + Leisure 500 Best Hotels in the World 2023!

Πάνω από την πανέμορφη παραλία του Αγίου Ιωάννη, τα εντυπωσιακά πιάτα του διάσημου Ελληνο-Ιταλού σεφ Έκτορα Μποτρίνι αναμένεται να κλέψουν την καρδιά του πολυταξιδεμένου μυκονιάτικου crowd. Τα πολυτιμότερα και πιο φρέσκα δώρα της γης και της θάλασσας περνούν από την κουζίνα για να μεταμορφωθούν σε έργα σύγχρονης μαγειρικής τέχνης, που συναντούμε σε degustation και à la carte μενού και συνοδεύονται από εξαιρετικές ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιού, υπό την επιμέλεια του Γιάννη Καρακάση MW (Master of Wine).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ