ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζέιμι Φοξ: Γιατί κανείς δεν μιλάει για την κατάσταση της υγείας του

Τζέιμι Φοξ: Γιατί κανείς δεν μιλάει για την κατάσταση της υγείας του
Ο Τζέιμι Φοξ στην πρεμιέρα της ταινίας «Day Shift» τον Αύγουστο του 2022 Richard Shotwell/Invision/AP

Ο ηθοποιός Τζέιμι Φοξ μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο πριν από σχεδόν ένα μήνα, αλλά ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για την κατάσταση της υγείας του.

Ωστόσο, σε όσους έχουν παρακολουθήσει στενά την καριέρα του, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη.

Στις 13 Απριλίου ο Φοξ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της Ατλάντα, όπου γύριζε την ταινία του Netflix «Back in Action».

Το CNNi απευθύνθηκε πολλές φορές στους εκπροσώπους του ηθοποιού σχετικά με πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη και για την κατάσταση του ηθοποιού, αλλά δεν έχει πάρει απαντήσεις.

Καμία πληροφορία δεν έχει γίνει δημόσια γνωστή πέρα από την αρχική έκκληση της οικογένειάς του για σεβασμό της ιδιωτικότητας του ηθοποιού, και μία ανάρτηση την περασμένη εβδομάδα στον επίσημο λογαριασμό του στα social media, όπου σημειώνει:

«Εκτιμώ όλη σας την αγάπη. Νιώθω ευλογημένος».

https://www.instagram.com/p/CrysCZmPXWq

Η επιθυμία για σεβασμό στην ιδιωτικότητα αντανακλά ολόκληρη τη μέχρι τώρα ζωή του ηθοποιού, παρά την καριέρα του μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας.

Η «κρυφή» σχέση με την Κέιτι Χολμς

Ανατρέχοντας κανείς στις συνεντεύξεις του όλα αυτά τα χρόνια, θα μάθει πολλά για τις σκέψεις του πάνω σε ρόλους, θα διαβάσει πολλά αστεία, κάποιες πληροφορίες για την παιδική του ηλικία, αλλά δεν θα μάθει σχεδόν τίποτα για την προσωπική του ζωή.

Ο Φοξ λέγεται ότι είχε σχέση με την ηθοποιό Κέιτι Χολμς, πρώην σύζυγο του Τομ Κρουζ, για περίπου έξι χρόνια – μια σχέση που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επισήμως, παρά την ύπαρξη φωτογραφιών τους σε ρομαντικά ραντεβού ή σε στιγμές τρυφερότητας μεταξύ τους.

Το 2016, η ηθοποιός και τηλεπερσόνα Κλόντια Τζόρνταν επιβεβαίωσε τη σχέση του Φοξ και της Χολμς, λέγοντας σε podcast:

«Είναι πολύ χαρούμενος μαζί της. Μου αρέσει να τον βλέπω έτσι».

Λίγο αργότερα ανακάλεσε το σχόλιό της, δηλώνοντας στο Entertainment Tonight:

«Δεν γνωρίζω τίποτα για τον Τζέιμι και την Κέιτι. Δεν τους έχω δει ποτέ μαζί».

Δύο χρόνια αργότερα, ο οικοδεσπότης της εκπομπής «SportsCenter» του ESPN, Μάικλ Σμιθ, του πήρε συνέντευξη με αφορμή τη συμμετοχή του σε έναν αγώνα μπάσκετ διασημοτήτων, και τον ρώτησε αν εκείνος και η Κέιτι Χολμς έπαιξαν μπάσκετ μαζί την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σαν αληθινή εκδοχή της ταινίας «Love & Basketball».

Ο Φοξ έβγαλε τα ακουστικά του και αποχώρησε από τη συνέντευξη. Με τη Χολμς χώρισαν το 2019.

Επομένως η σιωπή γύρω από την «ιατρική επιπλοκή» του Φοξ, για να χρησιμοποιήσουμε τη φράση της οικογένειάς του, είναι ενταγμένη στη γενικότερη φιλοσοφία ζωής του ηθοποιού.

Οι διασημότητες διαχειρίζονται αντίστοιχες περιπτώσεις με διαφορετικούς τρόπους. Η ανάρρωση του ηθοποιού Τζέρεμι Ρένερ από ατύχημα με εκχιονιστικό μηχάνημα συνοδεύτηκε από συνεχείς ενημερώσεις, φωτογραφίες και βίντεο. Ενώ κανείς δεν έμαθε για τη μάχη του Τσάντγουικ Μπόυζμαν με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, παρά μόνο μετά τον θάνατο του κινηματογραφικού «Μαύρου Πάνθηρα».

Όσοι γνωρίζουν τον Φοξ είναι πολύ προσεκτικοί όταν μιλάνε για την κατάστασή του. Σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα ο κωμικός Κέβιν Χαρτ δήλωσε «τυχερός» που είναι φίλος του Φοξ και μπορεί να μαθαίνει νέα του. Συμπλήρωσε ότι ο ηθοποιός «είναι καλύτερα» και διευκρίνισε ότι η οικογένειά του δεν μιλάει γιατί «ο Τζέιμι ήταν πάντα κλειστός άνθρωπος μέχρι έναν βαθμό».

Jamie Foxx’s friends and family aren’t sharing his medical diagnosis. Here’s why by Lisa Respers France

ΔΗΜΟΦΙΛΗ