ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision 2023: Δεν προκρίθηκε η Ελλάδα στον τελικό - Πήρε το εισιτήριο η Κύπρος

Eurovision 2023: Δεν προκρίθηκε η Ελλάδα στον τελικό - Πήρε το εισιτήριο η Κύπρος
Ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος εκπροσώπησε την Ελλάδα στον β΄ ημιτελικό της Eurovision AP Photo / Martin Meissner

Εκτός τελικού της Eurovision έμεινε η Ελλάδα, την οποία εκπροσώπησε ο Βίκτωρ Βερνίκος με το «What They Say».

 

Στον δεύτερο ημιτελικό, διαγωνίστηκε και η Κύπρος, με τον Άντριου Λάμπρου, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις και πέρασε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Δείτε την εμφάνιση του Άντριου Λάμπρου από την ΕΡΤ:

Ο 16χρονος Βίκτωρας, εμφανίστηκε 8ος κατά σειρά στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης που διεξάγεται στο Λίβερπουλ, αλλά δεν κατόρθωσε να λάβει το εισιτήριο για τον τελικό.

Ερμήνευσε μια ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί το προσωπικό του βίωμα για το άγχος που τον είχε κυριεύσει εκείνη την περίοδο, ωστόσο δεν κατόρθωσε να πείσει τους φίλους της Eurovision.

Οι στίχοι του τραγουδιού, ήταν στα αγγλικά, ωστόσο, στην οθόνη πίσω του εμφανίστηκαν γράμματα από το ελληνικό αλφάβητο, ενώ ορισμένες λέξεις όπως το Spirit (πνεύμα), ήταν γραμμένες στα ελληνικά.

Τη σκηνική παρουσία υπέγραψε ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα είχε αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Οι χώρες που προκρίθηκαν

Οι χώρες που περνούν στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2023 από τον B’ ημιτελικό είναι:

  1. Αλβανία
  2. Κύπρος
  3. Εσθονία
  4. Βέλγιο
  5. Αυστρία
  6. Λιθουανία
  7. Πολωνία
  8. Αυστραλία
  9. Αρμενία
  10. Σλοβενία

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό ήταν: Δανία, Αρμενία, Ρουμανία, Εσθονία, Βέλγιο, Κύπρος, Ισλανδία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, Γεωργία, Σαν Μαρίνο, Αυστρία, Αλβανία, Λιθουανία, Αυστραλία.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ