ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Athens City Festival - Δήμος Αθηναίων: Δέκα πρωτότυπες δράσεις για παιδιά

Athens City Festival - Δήμος Αθηναίων: Δέκα πρωτότυπες δράσεις για παιδιά
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συναρπαστικές δράσεις για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα για τα παιδιά διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο του 2ου Athens City Festival.

Μουσικές εκδηλώσεις, δρώμενα, φεστιβάλ ταινιών για παιδιά και εφήβους, εκπαιδευτικά εργαστήρια, εξερευνήσεις, εκδρομές περιμένουν μικρούς, αλλά και μεγάλους.

Δέκα πρωτότυπες δράσεις για παιδιά κάθε ηλικίας, θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα έως τις 31 Μαΐου στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Παραμύθια στην αυλή του Mουσείου

  • 13, 20 και 27 Μαΐου, Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» - Κέντρο Εθνομουσικολογίας.

Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» - Κέντρο Εθνομουσικολογίας ανοίγει τις πόρτες του σε μικρούς και μεγάλους φίλους του παραμυθιού και της αφήγησης. Σήμερα φιλοξενεί τις αφηγήσεις των «Σουσουράδων» (Αγγελική Αγαλιανού και Ελεάνα Χατζάκη), στις 20/05 θα υποδεχτεί τον Ταξιάρχη Μπεληγιάννη και τη Λήδα Ξυδιά, ενώ στις 27/05 θα φιλοξενήσει τη Νάγια Οικονομοπούλου.

Ενθύμιο από τον πόλεμο

  • Εργαστήριο χειροτεχνίας για παιδιά 6-12 ετών, 13 Μαΐου, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Το εργαστήριο είναι εμπνευσμένο από την περιοδική έκθεση «Από τη Μεγάλη… στη Σύγχρονη Ελλάδα (Μέρος Α΄)». Τα παιδιά θα επισκεφτούν την έκθεση και αφού μάθουν για τα περίφημα κεραμικά της Κιουτάχειας, τα οποία προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων αξιωματικών και στρατιωτών την περίοδο της Μικρασιατικής Εκστρατείας, θα ζωγραφίσουν τα δικά τους έργα.

Family and The City

  • Ημέρα της Μητέρας, 14/5, Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, το Athens City Festival, σε συνεργασία με την Alpha Editions, διοργανώνει ένα ολοήμερο Family Festival στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Ένα πολύχρωμο ανοιξιάτικο σκηνικό θα στηθεί από τις 12:00 και ο χώρος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα γεμίσει με μουσικές, χρώματα και παιδικές φωνές. Survivor Games για κάθε ηλικία, face painting, ζωγραφική και crafting, αλλά και ανάγνωση παραμυθιών, θα είναι οι βασικές δράσεις που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς επισκέπτες.

Aθηνοπεριπέτειες

  • 14, 21, 28/5, Διασταύρωση οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Θεωρίας

Εκπαιδευτικές διαδρομές για παιδιά από 5 έως 11 ετών στην περιοχή της Πνύκας, που πραγματοποιούνται από τη συγγραφέα Σοφία Αλεξίου σε συνεργασία με μουσειοπαιδαγωγούς και ξεναγούς. Οι διαδρομές στηρίζονται στο παιδικό βιβλίο «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» και περιλαμβάνουν αναγνώσεις, διαδραστικά παιχνίδια και ένα διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού με δώρα για τους μικρούς εξερευνητές.

Ο Μαγεμένος Κήπος

  • Κυνήγι Θησαυρού στην όαση της Αθήνας, 14-20/5, Κεντρικό Σιντριβάνι, Πλατεία Συντάγματος

Η ομάδα Narratologies παρουσιάζει ένα υβριδικό παιχνίδι, που εκτυλίσσεται τον 19ο αιώνα στον Εθνικό Κήπο. Πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού είναι η σύζυγος του βασιλιά Όθωνα, βασίλισσα Αμαλία, η οποία έχει ξεκινήσει να δημιουργεί τον Βασιλικό Κήπο, όταν συνειδητοποιεί πως τα λουλούδια και τα εξωτικά δέντρα που φυτεύει, μαραίνονται. Σύντομα ανακαλύπτει πως ο Κήπος είναι χτισμένος πάνω από μια Ρωμαϊκή Βίλα η οποία φέρει μαγική προστατευτική επιγραφή που γράφει: «Ό,τι απειλήσει αυτό το οίκημα, θα καταστραφεί». Οι συμμετέχοντες καλούνται να βοηθήσουν τη βασίλισσα Αμαλία να λύσει τα μάγια, κατεβάζοντας ένα application στο κινητό τους και με τη συμβολή των διοργανωτών που θα τους περιμένουν σε διάφορα σημεία του Κήπου.

Παραμύθια στο Μουσείο

  • Στέλιος Πελασγός, 19/5, Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου

Το Μουσείο Κανελλοπούλου φιλοξενεί στον περιβάλλοντα χώρο του την παράσταση αφήγησης του συγγραφέα Στέλιου Πελασγού με παραμύθια των Αθηνών που κατέγραψε τον 19ο αιώνα η Μαριάννα Καμπούρογλου, μητέρα του ιστορικού Δημητρίου Καμπούρογλου. Η Μαριάννα Καμπούρογλου διέσωσε τα αθηναϊκά παραμύθια που ακούγονταν στα αρχοντόσπιτα από τις τροφούς και τις λαϊκές γυναίκες με απόλυτο σεβασμό στο λαϊκό ύφος, το λόγο και τις αξίες τους.

Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

  • 20/5, Σύνδεσμος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Το Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, σε συνεργασία με το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει την ταινία «Πώς έμαθα να πετάω». Πρόκειται για μια από τις δημοφιλέστερες ταινίες της χρονιάς στην Ευρώπη, η οποία προσφέρει απλόχερα ξεκαρδιστική διασκέδαση και μια ιστορία που εμπνέει τα παιδιά. Θα προβληθεί με ελληνικούς SDH και αγγλικούς υπότιτλους.

Flare the Square

  • A Skateboarding Contest, 27/5, Πλατεία Κοτζιά

Σε συνεργασία με το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, το Ministry Of Concrete (MOC) παρουσιάζει ένα τουρνουά skateboarding υψηλού επιπέδου, με τη συμμετοχή επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών. Το MOC θα μεταμορφώσει την Πλατεία Κοτζιά σε ένα μοναδικό skate plaza, χαρίζοντας ένα εκπληκτικό θέαμα πλαισιωμένο από συναυλίες, dj sets, streetfood και πολύ κέφι, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Paul Klee

  • Πόλεις μαγικές, 28/5, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Στο εικαστικό εργαστήριο «Paul Klee: Πόλεις μαγικές» τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (ΜΕΠΤ) και να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα, με αφορμή το έργο του Paul Klee. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά θα πειραματιστούν με ποικίλα υλικά ζωγραφικής, θα γνωρίσουν διαφορετικές τεχνικές, θα αναπτύξουν τη δική τους εικαστική γλώσσα, θα χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και θα δημιουργήσουν το δικό τους ατομικό ή ομαδικό έργο.

Pop Up Ice Cream Market

  • 28 Μαΐου, Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το ελληνικό παγωτό στα καλύτερά του σε ένα μοναδικό pop up event στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Συνταγές του χθες, τεχνικές του σήμερα, γεύσεις απρόσμενες από παλιούς και νέους παραγωγούς θα συνδυαστούν με πολλά βραβεία και έντονη διάθεση για δημιουργία.

Πληροφορίες στο https://cityfestival.thisisathens.org/ και στο https://www.facebook.com/thisisathenscityfestival

ΔΗΜΟΦΙΛΗ